Bodrum, Flamenkonun Yıldızlarını Ağırlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü İspanyol dans topluluğu Nuevo Ballet Espanol, 8. Bodrum Bale Festivali’nin konuklarından. Dünyayı gezen grup, Flamenko Kanı gösterilerini sahneleyecek.

Son yıllarda adını dünyaya duyuran, İspanya’nın önemli dans topluluklarından Nuevo Ballet Espanol, 8. Uluslararası Bale Festivali’ne konuk oluyor. Flamenko Kanı/Sangre Flamenco adlı gösterlerini bu akşam ve yarın sahneleyecek olan Nuevo Ballet Espanol topluluğun kurucuları, aynı zamanda Flamenko Kanı gösterisinin koreografları, dansçı iki kardeş: Angel Rojas ve Carlos Rodriguez.

1995’te kurulan Nuevo Ballet Espanol’un gösterileri, flamenkoyu modern dans, tango ve caz ile harmanlıyor. Angel Rojas ve Carlos Rodriguez, “Flamenkonun köklerinin uzandığı tüm dans türlerini araştırıyoruz” diyor. Ancak Flamenko Kanı, topluluğun diğer gösterilerinden biraz ayrışıyor. Angel Rojas ve Carlos Rodriguez, “Bu gösteride ‘özümüze’, flamenkoya dönmek istedik. Gösteri, flamenko dansının en sade yorumlarından biri. Konu da flamenkonun kendisi” diye anlatıyor.

Dans etmek, hele flamenko yapmak yorucu ve güç. Ama İspanyol dansçılar, meseleye farklı bir şekilde yaklaşıyor: “İki yıl boyunca dünyanın pek çok yerinde Flamenko Kanı‘nı sahneledik ve artık bizim için kolay bir dansa dönüştü. Bu dansı yaparken çok büyük keyif alıyoruz. Zaten bize göre dans etmek bir terapi biçimi.”

Tabii Nuevo Ballet Espanol, iki kardeşten ibaret değil. Grup oldukça kalabalık ve dansçıların sayısı da her yıl değişiyor. Flamenko Kanı‘nda da Angel Rojas ve Carlos Rodriguez’e sekiz dansçı eşlik edecek. Gösteri özel bir zemin ve ses düzeni ile canlı orkestra eşliğinde sahnelenecek.

‘TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ’
Angel Rojas ve Carlos Rodriguez, Bodrum Bale Festivali’nde sahneye çıkıyor olmaktan ise duydukları memnuniyeti, “Festival organizatörlerinden teklif alır almaz çok sevindik. Harika bir festival ve bizi düşünüp de çağırdıkları için onlara teşekkür borçluyuz” sözleriyle dile getiriyorlar. Festival, 1 Eylül’e dek sürecek.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.