Bu Özel Sanat Atölyelerini Kaçırmayın!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Galataperform, Sezon Açılışını Yapacağı “Görünürlük Projesi 6″Da Toplam 5 Atölyeyi Sanatseverlerin Katılımına Sunuyor.

Eylül ayı boyunca devam ederek 2 Ekim 2010, Cumartesi gün boyu Galata Meydanı ve çevresindeki mekânlarda sonuçları sergilenecek olan “Görünürlük Projesi 6” kapsamındaki tüm atölyelere katılım ücretsiz!

GalataPerform’un İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin desteğiyle düzenleyeceği “Görünürlük Projesi 6″da yer alan 4 değişik mekânda gerçekleştirecek atölyeler arasında oyun yazarlığı, maske, performans, kuram ve tiyatro teorisi yer alacak. Farklıdisiplinlerden atölye çalışmalarının bir arada bulunduğu programın sonuçları 2 Ekim 2010, Cumartesi günü tüm gün boyunca açılacak atölye etkinlikleri ile bir harita ve programaracılığıyla seyirciyle buluşacak.

Proje kapsamında “görünürlük” kavramıyla kapışmak üzere yola çıkan, çağdaş gösteri sanatları ve kuram üzerine tartışmalardan oluşan “Kuram Atölyesi”, Galata’da bir cafe’de düzenlenecek. Ata Ünal, Zeynep Draz ve Özlem Hemiş tarafından düzenlenecek atölye katılımcılara açık. Görsel sanatçı Genco Gülan tarafından düzenlenecek maske atölyesinde farklı malzemeler kullanılarak üretilen eserler 2 Ekim’deki Görünürlük Günü’nde Galata’nın sokaklarında bir performans olarak sergilenecek.

Projenin ilgi çekici atölyelerinden biri de ressam ve performans sanatçısı Deniz Aygün’ün yürüttüğü “Ergene-Koro”. İngiltere, Rusya ve Türkiye’de katıldığı yarışmalarda ülkemizi temsil eden ve altı kez taç giyen “Kainat Güzeli” tarafından düzenlenen “Ergene-Koro Atölyesi”ne katılanlar; “Kainat Güzeli”nin “Ergene Konmuştu” ve “Ayvayı Yedik Artık” adlı sevilen şarkılarını öğrenip, proje günü Galata Meydanı’nda seslendirecekler. Katılmak için müzik eğitiminin aranmadığı ilginç atölyede yaş sınırlaması da yok.

Ceren Ercan ve Mark Levitas; “Görünürlük Projesi 6” kapsamında Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun ana projesi olarak 2006’dan beri devam eden “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında yeni oyunyazarlarına açık bir atölye düzenleyecekler. Tiyatro ve oyun yazım pratiği üzerine geliştirilecek olan atölye boyunca sahneleme ve yazım bir arada ilerleyecek.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun sezon için hazırladığı yeni projesi de oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan yönetiminde bir “bellek alanı olarak tiyatro” üzerine teori ve tiyatroyu birleştiren etkileşimli bir atölye çalışması şeklinde seyirciyle buluşacak. Özsoy Gülan; “Bir Bellek Alanı olarak Tiyatro” başlıklı atölye çalışmasında; yeni oyunu “Yüzyılın Aşkı” üzerinden toplumsal bellek ve hafıza çalışması yaparak geçtiğimiz yüzyıl Türkiye’sinin resmi olmayan tarih bilgisine ulaşmayı hedefliyor.

son dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.