Çatı Stüdyo’da Dans, Doğaçlama ve Oyun Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ÇATI Studyo’da 17 – 20 Agustos arasi her gun 18:30’da  Bahar TEMIZ ile uyelere ucretsiz olarak dans , dogaclama ve “oyun” atolyesi düzenlenecek.

Atolye, Oyun temasının etrafında sekillenecek. 40 dakikalık ısınmadan sonra, farklı oyunlar kurulup oynanacak. Amaç hız, koordinasyon ve ileti (sinir sistemi, refleks ya da kisiler arasinda) gibi unsurlar uzerinde çalışırken, farkındalık yaratmadan, oyun oynama kabiliyeti guclendirmek, ayni kurallara uyan kucuk bir topluluk yaratmak. Bu kurallar, atölyenin gidisatina ve katilimcilarin arzularina göre, birer ‘composition’ gibi de yorumlanabilr. Her gun, katilimcilardan bir grup/kisi kendi oyununu kuracak.
Bahar Temiz atölyeye dair şunları söylüyor: “Oyun diye adlandirdigim sey, genel olarak, bir kurallar sistemidir. Bu, kural koymayi kendine prensip edilmis (task oriented) herhangi bir dans stili ya da odevi (assignment) de olabilir. Biz, bu kurallari elimizden geldigince acarak, ilk olarak aklimiza/bedenimize geleni yapmak yerine, kendimizi unutarak kendimizden kurtulmayi hedefleyecegiz. Amac, insanin, yaptigini ve yapabildigini dusunduklerinin otesine gecebilmesi, citayi hep daha yukari kaldirmasi. Tabii, bunu yapabilmenin en onemli sarti da oyuna girmeyi kabul etmek”

Bahar Temiz hakkında:

Bahar Temiz, liseyi Istanbul’da bitirdikten sonra Paris’e felsefe okumaya gider. Oradan, Hollanda’nin Arnhem kentine dans okumak icin gecer. 3 yillik akademiden sonra, Montpellier’deki (Fransa) Mathilde Monnier yonetimindeki Ex.e.r.ce adli 9 aylik programa katilir. Dylan Newcomb ve Erik Kaiel ile La Haye’de çalisir.

Catidans

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.