Çocuklar Okmeydanı’nda Sahneye Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Okmeydanı’nda yapılan “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” kampanyası çoşkulu bir şenlikle sona erdi. Şenlikte çocuk korosu, tiyatro, dans ve halkoyunları gösterimleri yapıldı. Konuk sanatçıların sahne almasıyla çoşku daha da arttı. Okmeydanı’nda binler çocuk şenliğinde buluştu

Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı’nda saat 20.30’da başlayan şenlikte ilk olarak Okmeydanı Halkevi Müzik Topluluğu sahne aldı. Hep bir ağızdan söylenen türkülerden sonra Öğrenci Kolektifleri’nden bir üniversiteli konuşma yaptı. Yapılan konuşmada “ Bu sene 3.sünü düzenlediğimiz kampanyamızda 15 mahallede 1500 çocuğa yaz okulu kurduk. Bugüne kadar öğrendiğimiz birçok şeyi; bilimi,sanatı halkımızla paylaşmaya geldik. Çünkü üniversiteliyiz, üniversitelinin temel görevi halkın yanında olmaktır. Bugün Tayyip Erdoğan ise sahte gözyaşları ile halkı kandırmaya çalışıyor. Bu anayasa da daha fazla yoksulluk ve sömürü anayasasıdır. Halkımızla birlikte mücadele etmeye AKP anayasasına HAYIR demeye, haklarımızın yer aldığı, Alevilerin-Kürtlerin haklarının yer aldığı, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kurana kadar mücadele edeceğiz” sözleri vurgulandı.

Yalan ve talan anayasasına ‘hayır’

Devamında çocukların hazırladığı halkoyunu gösterisi yapıldı. Çocuklarla beraber 1 ay boyunca hazırlanan tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro gösteriminin ardından İstanbul Halkevi Şube Başkanı Nuri Günay bir konuşma yaptı. Konuşmasında yapılan kampanyanın önemine değinen Günay, referandum konusunda da “Çocuklarımızın geleceği için, insanca bir yaşam için bu anayasaya HAYIR diyoruz. Çünkü bu anayasa yalan ve talan anayasasıdır” dedi.

Bu konuşmanın ardından Pınar Sağ sahne aldı. Söylediği her şarkıyla halkı çoşturan Pınar Sağ bu kampanyayı yapan herkese çok teşekkür ettiğini, bu kampanyanın çok anlamlı olduğunu vurguladıktan sonra kendisinin de referandumda HAYIRdiyeceğini açıkladı ve çok büyük alkış aldı.

Pınar Sağ’dan sonra sahne sırası Tolga Sağ’da idi. Tolga Sağ’da söylediği deyişler ve eşsiz bağlama çalışıyla bir müzik ziyafeti verdi. Daha sonra kreş çocukları sahne aldı ve “Bir Dünya Bırakın” şarkısı eşliğinde bir dans gösterisi sundular. 1 ay boyunca dans dersinde üretilenlerin de sergilenmesinin ardından çocuk korosu sahne aldı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyen koro kardeşliğin simgesi oldu.

Son olarak slayt gösterisi yapıldı ve çoşkusunu hiç kaybetmeyen şenlik sona erdi.

Sosyalist Forum

Paylaş.

Yanıtla