Dağpınar’da İlk Defa Kürtçe Tiyatro Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kars’ın Dağpınar beldesinde ilk defa bir Kürtçe tiyatro atölyesi açıldı. Eğitmenliğini oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yaptığı atölye sonunda, Ji Bazarcixê Çend Çîrok (Dağpınar’dan birkaç öykü) adlı oyun sahnelenecek.

Kars’ın Dağpınar Beldesi’ndeki tiyatro sevenler ilk defa kentte bir tiyatro atölyesinde bir araya geldi. BDP’li Dağpınar Belediyesi’nin organizasyonu ile yapılan Kürtçe tiyatro atölyesinde oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın katkıları ile 10 gün boyunca hem tiyatro üzerine eğitsel çalışmalar yapılacak hem de Kürt tiyatrosu tartışılacak. Yaklaşık 15 gencin katıldığı tiyatro atölyesi 10 gün sürecek.

Atölye eğitmeni Aydın Orak, Kürtçe tiyatro atölyesinin önemine dikkat çekerek, bu tür tiyatro atölyelerinin birçok yerde yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Dağpınar’ın küçük bir belde olmasına rağmen atölyeye beklediklerinin üzerinde bir ilginin gösterildiğini söyledi. Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen’de Kürt dili ve sanatının gelişimi için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, Kürtçe olarak açılan atölyeye olan ilgiyi ise memnuniyet verici bulduğunu kaydetti.

‘KÜRTÇE TİYATRO GRUBU OLUŞTURULACAK’

Dağpınar’daki Kürtçe tiyatro atölyesinin finalinde ise halka açık bir performans hazırlanarak, Ji Bazarcixê Çend Çîrok (Dağpınar’dan birkaç öykü) adlı oyun sahnelenecek. Yine atölyeye katılanlara Dağpınar Belediyesi tarafından katılım sertifikaları da gecede takdim edilecek. Atölye çalışmasının ardından belediye bünyesinde bir tiyatro grubunun alt yapısı oluşturulması hedefleniyor.

Ajansa Nûçeyan a Firatê

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.