Denizli’de Tiyatro Kuruluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denizli’nin Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, sergilenen tiyatrolara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine belediye öncülüğün bir tiyatro grubu oluşturulmasına karar verdiklerini söyledi.

Şevkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acıpayam’da uzun yıllar tiyatro oyunları sergilenmediğini ve yeni sunulan tiyatro oyunlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Sergilenen tiyatro gösterilerinde Acıpayam halkının duyduğu özlemi hissettikleri için belediye tiyatrosu kuracaklarını açıklayan Şevkan, ”Yeni kurulacak olan Acıpayam Belediye Tiyatrosu, ünlü psikiyatrist Üstün Dökmen’in bir oyununu sahneye koymaya hazırlanıyor” dedi.

Sosyal ve kültürel etkinliklere de öncülük edeceklerini belirten Şevkan, yıllardan beri Acıpayam’da tiyatro etkinliği olmadığı için bu konuda kendisine öncülük yapmasının istendiğini aktararak, ”Tiyatro etkinlikleri için birkaç defa yardımcı olduk. Sergilenen tiyatrolara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine belediye öncülüğünde bir tiyatro grubu oluşturulmasına karar verdik” diye konuştu.

Tiyatroya gönül veren kişileri belediyeden yer ve araç konusunda destekleyeceklerini ifade eden Şevkan, bol kitaplı sanat ve kültürün nakış nakış işlendiği bir Acıpayam için destekçi olacağını vurguladı.

Acıpayam Belediye Tiyatrosu yönetmeni Elektrik Teknisyeni Orhan Öztürk, Belediye Başkanı Şevkan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Acıpayam halkı ve tiyatro severler olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.

Hazırlıklarını yaptıkları Üstün Dökmen’in oyununun 2 ay içerisinde Acıpayam halkıyla buluşacağını söyleyen Öztürk, ”Herkesin benliğinde az da olsa bir tiyatro kıvılcımı vardır. Bunu açığa çıkarmak için Acıpayam halkına fırsat sunuyoruz. Amacı tiyatro yapmak ve bu konuda katkı sağlamak isteyen herkese kapımız açıktır. Hangi yaştan hangi meslek grubundan olursa olsun bu işte ben de varım diyorsanız bize müracaat edin” dedi.

Tiyatro ekibinin 11 kişiden oluştuğu ve bu ekipte memur, öğretmen, ev hanımı, serbest meslek ve öğrencilerden bulunduğu bildirildi.

Memleket Haber

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.