“Diziler 8. Sanat Dalı Oldu”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın önde gelen tiyatro okullarından birinde mezun olan Cansel Elçin, dizilerle ilgili neler söyledi?

Gönülçelen dizisinde Murat Hoca karakterini canlandıran, dünyanın önde gelen tiyatro okullarından biri olan Ecole Florent’tan mezun olan Cansel Elçin, televizyon dizilerini resim, heykel, müzik, tiyatro, edebiyat, dans ve sinemadan sonra sekizinci sanat dalı ilan etti.

Gönülçelen’in Murat’ı Cansel Elçin’den tiyatrocuları kızdıracak açıklama! Yakın zamana kadar dizilerde sadece para kazanmak için rol aldıklarını açıklayan tiyatroculara inat, Elçin televizyonda da sanat yaptıklarını iddia etti. Böylece Paris’te yıllarca sahneye çıkmış, üst düzey bir tiyatrocudan dizilere itibar iadesi de gelmiş oldu. Elçin, “Dünyanın hiçbir yerinde, diziler bizim ülkemizdeki kadar ilgi görmüyor. Türkiye’de izleyicilerin önemli kritikler yaptığını ve dizileri özenle izlediklerini düşünüyorum. Mesela izleyici Gönülçelen’i izlerken Hasret ve Murat karakterlerinde kendisinden bir şeyler buluyor. Onlar için tanıdık biri oluyoruz. Türkiye’de dizi piyasası kendisini fazlasıyla geliştirdi. Bence diziler sekizinci sanat dalıdır” dedi.

1982 yılında Fransa’ya giden ve eğitimini orada tamamlayan Elçin, daha önce Kırık Kanatlar ve Hatırla Sevgili dizilerinde rol aldı.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.