Doğuş İnterkültürel Tiyatro’dan Irkçılığa Karşı Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doğuş İnterkültürel Tiyatrosu, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı hazırladığı “Heil Hermann” adlı oyunu sahneleyecek.

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin Elmshorn kentindeki Göçmenler Birliği (EWB) bünyesinde faaliyet gösteren “Doğuş Interkültürel Tiyatrosu“, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı hazırladığı “Heil Hermann” adlı oyunu sahneleyecek.

Alman yazar Walter Brunhuber’in romanından esinlenen “Heil Hermann” adlı oyunun prömiyeri, 11 Eylülde yapılacak.

Tiyatro müdürü ve oyuncu Horst Marn, oyunda Harun Raşit Öznarin, Christiana Lipp, Kathrin Hübner, Anna Mara Marini, Nicola Waszak, Dennis Andrezejewski, Kristina Graf, Viktor Roth ve Maria Heine gibi farklı kökenden gençlerin rol aldığını belirtti.

Marn sahneye koyacakları oyunla, Almanya’nın bir göç ülkesi olduğuna, kimsenin dil, din, ırk, cinsiyet ve milletinden dolayı dışlanamayacağına ve herkesin eşit haklara sahip olduğuna vurgu yapacaklarını söyledi.

Almanya’daki göçmenlerin barışçı bir ortamda, huzurlu bir şekilde yaşamak istediğini belirten Marn, yabancı düşmanlığına karşı mücadelede en önemli etkenin eğitim olduğunu ifade etti.

Schleswig-Holstein eyaletindeki yabancı düşmanlığına da dikkat çeken Marn, “Irkçılık ne yazık ki hemen hemen her ülkede görülmekte ve günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Kültürler arasındaki ön yargılara karşı ancak birbirimizi yakından tanıyarak ve birbirimize daha hoşgörülü davranarak mücadele edebiliriz. Bu oyun ile bazı gerçeklere dikkat çekmek ve izleyicileri düşündürmek istedik” dedi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.