Ekin Kültür Sanat Kamyonu, Köy Turnesini Tamamladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ortaca Belediyesi tarafından 10.’su düzenlenen Ekin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 5 Temmuz Pazartesi günü yola çıkan,“Kamyonla Köy Turneleri” ilçesinin 14 köyüne giderek halkla bütünleşip, köy turnesini tamamladı.

Gölbaşı Köyü ile başlayan köy turnesi, daha sonra Fevziye, Akıncı, Güzelyurt, Sarıgerme, Mergenli, Karadonlar, Yeşilyurt, Dereköy, Gökbel, Okçular, Kemaliye, Tepearası ve Eskiköy olmak üzere 14 köyde yapılan etkinlikler ile tamamlandı.

Son olarak, Dalyan Beldesi’nde sahne alan Ortaca Belediye Tiyatro Ekibi, etkinliklerine Ortaca’nın 12 mahallesinde devam edecek. Ekin Bülteni Editörü ve Programların yönetmeni Nadir Şahin köylerde yapılan etkinliklerle ilgili verdiği bilgide; “Beş Temmuz’da çıktığımız köy turnelerinde yaptığımız programlarda halkımızın bizimle bütünleştiğini gördük. Şehir merkezindeki vatandaşlarımız kültürel ve sosyal aktivitelere daha kolay ulaşabilirken, köylerimizin bunlardan mahrum olduğunun bilincindeydik. Bu düşünceyle Ortaca Belediyesi olarak bizler çalışmalarımızı köylerimize ve mahallelerimize taşımayı uygun gördük. Köy Seyirlik Oyunu olarak sergilediğimiz “Kerimoğlu” oyununda birçok vatandaşın gözyaşlarını tutamayıp ağlayışı bizleri de çok etkiledi. Oyundan sonra izleyicilerin kapıldığı duygusal atmosferi yaptığımız eğlenceli yarışmalarla dağıtıyoruz. Şu ana kadar olumsuz hiçbir tepki almadık; tam aksine büyük bir sevgi ve memnuniyet duyguları içerisinde köylerden ayrıldık. Şu bir gerçek ki; bozulmamış insan ilişkilerini, çıkarsız dostlukları, yozlaşmamış kültür ve geleneklerimi biz bu köylerde gördük. Etkinliğimiz 15 Ağustos’a kadar devam edecek.” dedi.

haberkapısı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.