Gençler Sorunlarını Sanatla Anlattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başkentte üniversite öğrencisi bir grup toplum gönüllüsü, gençlerin hakları ve toplumda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi. Kuğulu Park’taki etkinlikte, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören gençler, sorunlarını tiyatro, dans, drama, resim gibi farklı sanat dallarında ortaya koydukları çalışmalarla ifade etti.

Park alanında tiyatro gösterisi yapan gençler, toplumsal yaşamda karşılaştıkları türlü sorunları sergiledikleri oyunla anlatmaya çalıştı. Etkinliğe katılan öğrencilerden Bilkent Üniversitesi öğrencisi Simge Sönmez, gençlerin sahip olduğu haklar konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek, bu yüzden sanatın dilini kullanarak sahip oldukları haklar konusunda gençleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Vurgulamak istedikleri asıl konunun toplumsal barış olduğunu dile getiren Sönmez, ‘Barışı konuşmak için sanattan daha iyi bir araç olacağını düşünemedik. Çünkü sanatla birleşiyoruz. Duygularımızı öyle ifade ediyoruz’ dedi.

25 üniversiteden 45 toplum gönüllüsü gencin düzenlediği etkinlik Kayseri, Sivas, Malatya ve Diyarbakır’da da tekrarlanacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.