Hakan Yavaş ile İçimdeki ‘Clown’ Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dancentrum, 31 ağustos – 3 eylül 2o1o tarihlerinde yönetmen, oyuncu ve clown Hakan Yavaş‘ın çalıştırıcılığında kendi iç dünyasındaki ‘komik’ ile buluşmak isteyen 16 yaş ve üzeri herkesin katılımına yönelik içimdeki “clown” atölyesi düzenleyecek.

içimdeki “clown”
tarih. 31 ağustos – 3 eylül 2o1o [4 gün, 16 saat]
saat. 19.3o – 23.3o
usta öğretici. Hakan Yavaş
katılım ücreti. toplam 16 saatlik program ücreti dancentrum üyeleri için 25o tl. [kredi kartı ile 3 taksit], nakit ödemede %1o indirim
kıyafet. katılımcıların ‘clown konseptine uygun’ olabilecek kıyafetler ve stüdyoda giyilmek üzere altı temiz ‘clown konseptine uygun’ ayakkabıları ile gelmelerini öneririz.Kırmızı burunlar ise hediyemiz.

Atölyenin amacı, katılımcıların kendi içindeki clownesk öğeleri bulmasını sağlamak..
Atölye, profesyonel tiyatro sanatçılarının yanı sıra içindeki clown’ı aramaya ve kendisini geliştirmeye hevesli, 16 yaş ve üzeri herkesin katılımına yöneliktir.
‘clown’ nedir?
Kendini olduğun gibi ifade edebilme özgürlüğünün en sınırsız olduğu yerdir!
Başarısızlığın ardından umudunu hiçbir zaman kaybetmeme yetisine sahip olmak.
Zayıf yönlerinin aslında en güçlü yönlerin olabileceğini bilebilmek.
Her düşüşten sonra ayağa kalkılabileceğini bilmek.
Bir çocuk gibi saf ve masum, duygularını açığa vurabilmek.
Gözyaşından gülücüklerin içine geçebilmek.
Hayat çoşkusunu bütünüyle içinde taşıyabilmek, sana yapılan bir kötülüğü anında unutup hayata devam edebilmek.
Herkes için en iyiyi istemek.
Düşüncelerin peşinde değil, duyguların peşinden koşabilmek.
Savunmasız olmak ama olabildiğince de cesur davranmak.
Kraldan, padişahtan, başbakandan korkmamak.
Hiç bir şeyi oynamadan, kendi iç dünyanda kendinle yüzleşebilmek.
Büyük bir samimiyet ve alçak gönüllülük dünyasında olabilmek.
Kısacası kendin olabilmek; korkusuzca, hiç bir tabu ve ön yargının içinde olmadan. Topluma aykırı hareket edebilmek, haksızlığı en yüksek sesle haykırabilmek. Dünyadaki acıları görürken bir gözünle ağlayıp diğer gözünle gülebilmek. Kötünün olduğu yöne insanların kafalarını çevirmelerini bütün gücünle önlemeye çalışmak.

atölyenin kazanımları
Katılımcıların öz benliğinde şimdiye kadar zayıf biçimde algılamış olduğu özelliklerin nasıl bir pozitif iletişim aracına dönüştüğünü hissedebilmek.
Herkesin kendini maskelerin ardında sakladığı günümüz dünyasında, kendini korkusuzca ifade etme özgürlüğünü tadabilmek.
Toplum içindeki cesaretini artırmak, iletişimde mizahın gücünü kullanarak daha iletişime açık birey haline gelmek.
Kendi iç dünyanda bilmediğin yönlere yolculuk yapabilmek, coğrafyalarını gezebilmek, ruhunu keşfetmek.
Gezilmesine izin vermek ve çok sayıda tebessüm eden yüzü yanında götürebilme gücüne sahip olmak.
Sadece olduğun gibi olarak,bunun ne kadar büyüleyici ve etkileyici bir araç olduğunu hissetmek. Sadece kendini ve evreni hissetmek, evrenin merkezinde bütün kalbinle olmak, kalbini evrenin merkezi yapmak.

hakan yavaş
1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan Hakan Yavaş, 1992-94 yılları arasında Salihli Belediye Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendi, çok sayıda sokak tiyatrosunda rol aldı. 1994’te Viyana Üniversitesi’nde ‘Tiyatro Bilimi’ bölümünde yüksek öğrenime, ardından 1997 yılında doktora çalışmasına başladı.

1998 yılında Viyana’da kendi tiyatrosu olan Tiyatrobrücke’yi kuran yönetmen, bugüne kadar Aşk Yaşayanlar İçindir, Bu Hasret Bizi, Taziye, Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını, Ya Muçi-Yoki ya Hamak, Tam Rolünde, Bugünkü Dersimiz, Kuvayı Milliye, Yedi Kocalı Hürmüz, Deli Dumrul, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Keşanlı Ali Destanı, Fremde Monologe [Yabancı Monologlar] ve Nach der Grenze [Sınırdan Sonra] olmak üzere 17 oyun sahneledi.2oo2’de Avusturya Kültür Bakanlığı’ndan teşvik ödülü alan Fremde Monologe ile Kahire Uluslararası Tiyatro Festivali’ne ve Viyana’da yönettiği Nasreddin Hoca ve Till Eulenspiegel adlı çocuk oyunu ile Uluslararası Multikids Tiyatro Festivali’ne davet edildi.Viyana’da bulunduğu süre içinde Volkstheater [2ooo], Schauspielhaus[2oo1-o2], Burgtheater [2oo2-o5] ve Aktiontheater [2oo5] gibi Avusturya Devlet Tiyatroları ve çeşitli özel tiyatrolarda oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı. 2oo8 yılında Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda İki Efendinin Uşağı ve İki Bavul Dolusu oyunlarını yönetti.

Lassaad Saidi, Marcello Magni, Alen Gautre, Jos Huben, Linda Scott, Michael Chistensen, Richard Dikki, Yoshi Oida, Andre Riot Sarcey, Cal McCrytal ve Giora Seeliger gibi dünyanın önde gelen oyunculuk eğitmenleri ile 20’yi aşkın oyunculuk ve clown workshop’una katılan yönetmen, 1997 yılından bu yana Rote Nasen adlı kuruluşta clown olarak çalışmakta..

ayrıntılı bilgi/kayıt
Katılımcılar 29 ağustos 2o1o, pazar akşamına kadar katılım ücretini banka havalesi veya kredi kartı ile ödeyerek kayıt yaptırabilir. Kayıt esnasında katılım ücretinin tamamı ödenir. Katılım ücretinin iadesi, ancak yeterli çoğunluk oluşmamasından dolayı programın açılmaması / kapanması durumunda gerçekleşir. Katılımcının katılamaması gibi aksi durumlarda katılım ücretinin iadesi hiçbir şekilde yapılmaz, bir başka kişiye veya döneme aktarılmaz. Talep yoğunluğunda sınıf kontenjanı nedeniyle kayıt önceliği dikkate alınacaktır. Program, 29 ağustos pazar akşamına kadar minimum katılımcı sayısının kayıt olmasına bağlı olarak gerçekleştirilir.
212.23o o2 94 -Dancentrum
dance@dancentrum.com

dancentrum

Paylaş.

Yanıtla