İ. Ü.’de Öğrenciler Kültür Merkezi’ni Kapattırmayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Üniversitesi’ndeki öğrenciler, Öğrenci Kültür Merkezi’ni (ÖKM) korumak için mücadelelerini sürdürmeye kararlı.

Öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini yürüttüğü Öğrenci Kültür Merkezi’nin (ÖKM) kapanacağını öğrenen öğrencilerin görüşme talebini kabul eden İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, 29 Temmuz’da öğrencilerle görüştü.

Öğrencilerin verdiği bilgiye göre, Rektör Yardımcısı Zeynep Çiğdem Kayacan, ÖKM’de faaliyet yürüten kulüplerin temsilcileriyle görüşmede “”yeni kurulacak ‘Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ için yeterli yer bulunamadığından ÖKM’nin taşınacağı”nı bildirdi.

Daha sonra rektörlük, üniversitenin İnternet sitesinde yayımladığı bildiride bu bilgiyi doğrulayarak, “ÖKM binasında bulunan tiyatro salonu göz önünde bulundurularak ‘Tiyatro Kulübü’ dışındaki diğer kulüplerin ÖKM binası dışındaki yeni mekanlara taşınmasına karar verildiğini” açıkladı.

Öğrencilerse bu gelişmeler üzerine dün (4 Ağustos) ÖKM önünde basın açıklaması yaparak rektörlüğün sunduğu gerekçelerin “bahane” olduğunu söylediler. Öğrencilere göre rektörlük ÖKM’nin yerini değiştirmek istediğini söylüyor; fakat burayı kapatma amacı taşıyor.

Öğrenciler: Nöbet sürecek, ÖKM’yi kapattırmayacağız

bianet’in görüştüğü Sosyal Araştırmalar Kulübü temsilci Erçin Fırat, ÖKM’nin kapanmasını engellemek için yaklaşık iki hafta önce başladıkları nöbete devam edeceklerini söyledi: “Nöbeti sürdüreceğiz ve yakın bir tarihte İstanbul Üniversitesi tarihi kapı önünde sanatçılar ve sanatseverlerle birlikte, çok daha kitlesel bir eylem gerçekleştireceğiz.”

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul Üniversitesi bünyesinde hizmet veren ÖKM, daha önce pek çok kez kapatılmak istenmiş, sanatçıların ve öğrencilerin verdiği mücadele sayesinde kapatılmamıştı. Öğrenciler iki hafta önce resmi olmayan kaynaklardan “ÖKM’nin kapatılacağı”nı öğrendikten sonra rektörden bir açıklama yapmasını talep ederek Kültür Merkezi önünde nöbet tutmaya başlamışlardı.

Konuyla ilgili bianet’in görüştüğü İstanbul Üniversitesi yetkilileriyse, ÖKM’yle ilgili durumun henüz netlik kazanmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler.

Ezgi Kardeş

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.