Kaz Dağı Sanat Festivalinde A.Ü Damgası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bayramiç’te 17’ncisi bu yıl düzenlenen İda Kazdağları Kültür ve Sanat Festivali’ne, Çanakkale Büyülü Sahne Tiyatro Grubu’nun mitolojiye göre sahnelediği ”Kebrene Düğünü’ adlı Oyun damgasını vurdu. Kutluoba Köyü Çandır Mesire yerindeki etkinliğe CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi ve Biga ilçesindeki Parion Antik Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Cevat Başaran, Gazeteci-Yazar Haluk Şahin ile 700’den fazla köylü katıldı.

Homeros’un İlyada Destanı’nda anlatılan mitolojik olaydan esinlenerek Yusuf Ay’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Uğur Balaban’ın yaptığı Oyunda, Aşk ve Güzellik Kraliçesi Afrodit tarafından kutsanan bin Pınarlı Kazdağları’nın derelerinde gerdek gecesi öncesinde yıkanan ‘Siyandra’ isimli bir Truvalı gelin canlandırıldı. Yaklaşık 25 dakika süren Oyun köylülerden büyük alkış aldı.

Yönetmen Yusuf Ay, kutsal sularda yıkanan Truvalı gelinlerin vücutlarının altın gibi parladığı ve hep güzel kaldığı inanışını yansıtarak mitolojiyi canlandırdıklarını belirterek, ”Böylesine tarihi bir mekanda bu Oyunu sahnelemek çok büyük bir zevkti. Yörede yaşayan köylüler ile birlikte mitolojiye adeta bir yolculuk yaptık. Bu tür mitolojik hikayelere sahnede yer vermeye devam edeceğiz’ dedi.

Erzurum Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.