Kocaeli Şehir Tiyatroları, 4 Yeni Oyunla Sezonu Açacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Şehir Tiyatroları, yeni sezonda dört yeni oyun sahneleyecek. ‘Resimli Osmanlı Tarihi, Küheylan, Derya Gülü ve Olleanna’ adlı oyunlar yeni sezonda Kocaeli seyircisi için sahnelenecek. Sezon 1 Ekim Cuma günü ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyunla açılacak. Oyunun ilk gösterimi Gölcük’te geçtiğimiz ay açılışı yapılan Kervansaray’da yapılacak.

Şehir Tiyatroları yeni sezonda yepyeni oyunlarıyla seyircisinin karşısında olacak. Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, yaz ayları boyunca sezonda perde açacak oyunların repertuar çalışmasını yaptı. Titizlikle yürütülen çalışmanın ardından ortaya dört yeni oyun çıktı. ‘Resimli Osmanlı Tarihi, Küheylan, Derya Gülü ve Olleanna’ adlı oyunlar yeni sezonun oyunları olarak belirlendi. Bunun yanı sıra Genel Sanat Yönetmeni Birecik, ‘Karanlıkta Komedi’ adlı oyunun çalışmalarını sürdürüyor. Oyun sezonun ikinci yarısında seyirci ile buluşacak. Yeni oyunların yanında, geçen sezon kapalı gişe oynayan ‘İkinin Biri’, ‘Peynirli Yumurta’ ve ‘Rita’ adlı oyunlar da sahnelenmeye devam edecek.

SEZON 1 EKİMDE KERVANSARAY’DA AÇILACAK

Yeni tiyatro sezonu 1 Ekim Cuma günü ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyunla açılacak. Oyun ilk gösterimini geçtiğimiz ay Gölcük’te açılışı yapılan Kervansaray’da yapacak. Oyunun prömiyerine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılması bekleniyor. Oyun, ilk gösterimin ardından Ekim ayında SDKM Büyük Sahne’de sahnelenecek.

Şehir Tiyatroları’nın sezondaki en iddialı oyunları arasında yer alan ve Turgut Özakman’ın eseri olan ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyunu Türk seyircisinin yakından tanığı Ali Sürmeli yönetecek. Kurtlar Vadisi adlı dizide Şeref Zazaoğlu karakteriyle büyük beğeni gören Sürmeli, yöneteceği oyunun provalarına bu haftadan itibaren başladı.

Sürmeli, oyunun ilk okuma provası öncesinde yakın dostu Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik ile SDKM’de bir araya geldi. Sürmeli, ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı Oyunun tiyatro sevgisi olan Kocaelililer tarafından beğenileceğini söyledi. Birecik ise yakın dostu Ali Sürmeli’yi yönetmen olarak Şehir Tiyatroları’nda görmekten ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

ÇOCUK OYUNLARI DEVAM EDECEK

Şehir Tiyatroları yeni sezonda ayrıca çocuk oyunlarını sahnelemeye devam edecek. ‘Don Kişot Petmene Karşı’ ve ‘Mutluluk Gezegeni’ adlı oyunlar çocuklar için perde açacak. 18 ay 3 yaş arası minikler için oluşturulan Masal Odası da ‘Küçük Kar Taneleri’ adlı masalı geleceğin izleyicileri için anlatacak.

haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.