Kütahya’da Tiyatro ve Sergi Salonları Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kütahya Belediyesi Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde oluşturulan sergi ve tiyatro salonları, törenle açıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Belediye Sosyal Tesislerindeki salonların açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”dünyada suyu en iyi resmeden ressam, neyzen, minyatürist” Ahmet Yakupoğlu’nun adını verdikleri merkezde oluşturulan tiyatro salonunun, 220 metrekare alan ve 200 kişi kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Konser, tiyatro ve gösteri etkinlikleri yapılacak salonda idari birimler, bilet satış yeri, büfe, bekleme salonu, kulisler ve fuaye gibi bölümler bulunduğunu ifade eden İça, 150 metrekarelik sergi salonunda ise her türlü serginin yapılmasına imkan sağlanacağını söyledi.

İça, şöyle devam etti: ”Kütahya Belediyesi Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde SBS hazırlık kurslarında 198, resim kurslarında 40, heykel kursunda 90, fotoğrafçılık kursunda 100, Türk Sanat Müziği çocuk korosu kursunda 15, tiyatro kursunda 50, halk oyunları kursunda 25, sigrafitto kursunda 30, binicilik kursunda 150, tenis kursunda 20 kursiyer bulunmaktadır. Ney, gitar, bağlama ve keman kurslarımız eylül ayında başlayacaktır. Çini dekorlama kursumuz, Kütahya Belediyesi tarafından İş-Kur ve Meslek Eğitim Merkezi iştirakiyle açılıp başarı ile tamamlanmıştır. 12 kursiyerimiz eğitim almış olup, bundan önceki kurslarımızda olduğu gibi kursiyerlere günlük 15 lira ödenmiştir. Kursumuz 5 Nisanda başlamış olup 450 saat devam ettikten sonra 20 Temmuzda sona ermiştir. Bu kursumuzda amacımız, unutulmaya yüz tutmuş Kütahya desenlerini araştırıp bularak çini üzerinde hayata geçirip Kütahya çini sanatına bir nebze olsa canlılık katmak, bu anlamda üretime katkı sağlayacak elemanlar yetişmesine vesile olmak, Kütahya’nın kendine özgü desenleri ile çiniciliğimize yeni bir nefes kazandırmaktır.” Konuşmaların ardından katılımcılar, çini sergisini inceledi.

Törene, Kütahya Belediye Başkan Yardımcıları Nejat Özturan ve Halil Toklu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdullah Atasever, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Muazzez Aslıhan Mercan, Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Akis Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.