“Mask Müzesi”ne Müjdat Gezen’den Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konak Belediyesi tarafından oluşturulan Mask Müzesi’nin hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Alsancak’taki binanın restorasyonu tüm hızıyla sürüyor. Sayıları 250’yi bulan maskların sınıflandırma ve katalog çekimleri işi de tamamlandı.

Açılış için gün sayılırken dev bir isimden gelen önemli bağış sevinç yarattı. Ünlü tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, 30 yıldan beri emek vererek oluşturduğu 150 parçalık maske koleksiyonundaki eşi ve benzeri hiçbir yerde bulunmayan el yapımı 95 eserini müzeye bağışladı. Mask Müzesi’nin “Dinsel Tören”, “Tiyatro” ve “Dans” gösterilerinde kullanılan masklardan oluşan üç ayrı başlık altında değerlendirildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bu bağış ile müzenin güç kazandığını söyledi.

Uzakdoğu, Hindistan ve Afrika kültürünü yansıtan masklara müzenin açılacağı güne kadar başka maskların da ekleneceğini hatırlatan Başkan Tartan, “Mask Müzesi için hazırlıklar çok ciddi bir şekilde yürütülüyor. Sergilenmeye değer, tarihi özelliği olan maskların yer alması için araştırmalarımız devam ediyor. Müzemiz, Alsancak’ın en güzel yerinde yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek. Butik müze açılımını başlattık ve süreç çok sağlıklı bir şekilde gidiyor. Türkiye’de böyle bir müzenin benzeri bulunmuyor. Müzemizin tanıtımını dünya çapında yapacağız. Değerli büyüğüm, dostum ve ağabeyim diye hitap ettiğim Müjdat Gezen’den gelen bağış maskların eşi benzeri yok. Bu değerli katkıyı müzenin en güzel köşesinde sergileyeceğiz” dedi.

E-Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.