ÖKM İçin Bir İmza da Siz Verin!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi (ÖKM), 1990 yılında öğrencilerin çabasıyla kurulmuş, oldukça gelişkin imkânlara sahip bir öğrenci kültür merkezidir. Kurulduğu günden bugüne gerekçeli ya da gerekçesiz olarak kapatılmak istenen ÖKM bugüne kadar duyarlı üniversite öğrencilerinin mücadelesi ve aydınların desteği sonucu açık kalmıştır.

Yıllardır binlerce öğrencinin entelektüel gelişimine katkı sağlamış olan ÖKM, bugün “gerekçeli” olarak kapatılmak istenmektedir. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite bünyesinde kurulacak olan “Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi” için ÖKM binasını tahsis etmek istemektedir. ÖKM’nin fiilen kapanması anlamına gelecek olan bu uygulama hiçbir resmi açıklama yapılmaksızın, ÖKM demirbaşlarının taşınmaya başlanması ile son derece sessiz bir şekilde sürdürülmekteydi, bu duruma öğrencilerden ve çeşitli sanat çevrelerinden gelen tepkiler sonucu okul yönetimi 29 Temmuz’da öğrenci kulüpleri ile bir toplantı gerçekleştirmiş ve ardından 2 Ağustos Pazartesi günü rektörlükten uzun bir zaman sonra kamuoyuna resmi bir açıklama gelmiştir.

Rektörlük tarafından yapılan açıklama ile ÖKM’nin yerine “Açık ve Uzaktan Eğitim Merkezi”nin kurulacağı geçte olsa doğrulanmış, ÖKM’de faaliyet gösteren kulüplerin kaderleri ise “onlara yeni mekanlar tesis edeceğiz” gibi bir muğlak ifade ile belirsiz bırakılmıştır. Biz bu yaklaşım tarzına AKM’nin de modernize edilip yeniden açılacağına dair daha önce verilmiş ve tutulmamış sözlerden yabancı değiliz.

“2010 Kültür Başkenti” olan İstanbul’da, öğrencilerin kültür sanat alanında üretim yapması için eşsiz imkânlara sahip olan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi’nin kapatılması geleceğin sanatçılarının yetişmesinin önüne geçilmesi anlamına gelmektedir.

Bu çerçevede, daha önce AKM’nin, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin ve EMEK Sineması’nın yıkılmasını isteyen zihniyet ile Öğrenci Kültür Merkezi’nin taşınması/kapatılması uygulamasını yürütmeye çalışan zihniyetin aynı olduğunu ve bu zihniyetin karşısında olduğumu belirtiyorum.

Kampanyaya  www.okmyedokunma.org adresinden destek verebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.