Salon, Yeni Sezona Hızlı Giriyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eylül Ve Ekim Etkinliklerinin Biletleri 2 Eylül Perşembe Günü Satışa Çıkıyor!

İstanbul kültür sanat hayatının önemli performans merkezlerinden Salon, yeni sezonda yoğun bir programla İstanbullu sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İKSV binasında yer alan Salon yenilenen tasarımıyla, 25 Eylül’de seyircilerine kapılarını yeniden açıyor.

Açıldığı günden itibaren İstanbullu sanatseverlerden büyük ilgi gören performans mekânı Salon, yeni sezon için Cem Sorguç (CM Mimarlık) önderliğine yeniden tasarlandı. Yenilenmiş tasarımıyla 25 Eylül Cumartesi günü kapılarını açacak olan Salon, yeni sezonda da klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserleri ve tiyatro-dans gösterilerinin yanı sıra edebiyat etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Salon yeni sezona, cazın önemli triolarından Medeski, Martin & Wood’un 25 Eylül Cumartesi akşamı saat 22.00 ve 26 Eylül Pazar akşamı saat 21.00’de vereceği iki konserle merhaba diyecek. Tuşlu çalgılarda John Medeski, vurmalılarda Billy Martin ve basta Chris Wood’dan oluşan Medeski, Martin & Wood, İstanbullu hayranlarıyla uzun bir aradan sonra ilk kez bu konserde buluşacak.

Salon sezonu açar açmaz Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek iki özel konsere de ev sahipliği yapacak. Baki Duyarlar Onq Band 29 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.30’da, Oğuz Büyükberber, Simon Nabatov ve Gerry Hemingway ise 6 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.30’da Salon’da sahne alacak. Salon’da caz keyfi Türkiye cazının en önemli isimlerinden, piyanist Ayşe Tütüncü ve Elektrik Band 16 Ekim Cumartesi gecesi saat 22.00’de vereceği konserle devam edecek. Deneysel rock’tan yola çıkarak caz, saykadelik soul ve funk’a varan Jimi Tenor ve Afrobeat davul geleneğinin yaratıcılarından efsanevi Tony Allen’ın 22 Ekim Cuma gecesi saat 22.30’da birlikte vereceği konserse cazseverlerin kaçırmaması gereken konserlerden…

Salon takipçileri, Eylül ve Ekim ayları boyunca indie ve elektronik müziğe de doyacaklar. 8 Ekim Cuma akşamı saat 22.30’da sahne alacak olan Lali Puna ve 9 Ekim Cumartesi gecesi saat 22.30’da sahne alacak olan The Notwist, seneler süren aradan sonra İstanbullu sevenleriyle Salon’da buluşacak. 15 Ekim Cuma gecesi saat 22.30’da Fransız elektronik müzik sahnesinin en heyecan verici topluluklarından Ez3kiel, 21 Ekim Perşembe gecesi saat 22.00’de ise son albümü yayımlandığından bu yana İstanbul’daki ilk konserini verecek olan Brazzaville, Salon’un konuğu olacak.

Salon’la birlikte geri dönen Phonem by Miller konser serisinin yeni sezondaki ilk konuğu, alternatif müzik tutkunlarının uzun süredir merakla bekledikleri Liars… Son albümleri Sisterworld’le, Pitchfork’un en iyi yeni albümler listesine giren New York’lu ekip, 23 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30’da Salon’da sahne alacak.

Farklı sanat disiplinlerini çatısı altında barındırmaya devam eden Salon, yeni sezon boyunca Krek Tiyatro Topluluğu’na ev sahipliği yapacak. Krek Tiyatro Topluluğu’nun yepyeni Oyunu Bomba, Ekim ayının her pazartesi akşamı Salon’da sahnelenecek. Berkun Oya’nın yazıp yönettiği Bomba, izleyiciyle her pazartesi saat 19.30 ve 20.30’da, iki ayrı seansta buluşacak.

Salon’da atölye çalışmaları da devam ediyor. Dünyanın önde gelen davulcularından Akira Jimbo’nun vereceği davul atölyesinde, ustanın tekniğiyle ilgili bilgiler edinip kendisiyle müzik üzerine tartışılabilecek. 1 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’da, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğine katılmak isteyenlerin pazarlama@iksv.org adresine rezervasyon e-mail’i göndermeleri gerekiyor.

Salon etkinliklerinin biletleri, 2 Eylül Perşembe gününden itibaren satışa çıkıyor. Biletler, Biletix satış kanalları, İKSV binası (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, pazar hariç 12.00–20.00 arası) ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edilebilecek. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

İstanbul Festivallerini indirimli ve ayrıcalıklı olarak izleyen Lale üyeleri için avantajlar, Lale Kart Artı’yla Salon’da da devam ediyor. Lale Kart Artı sahipleri, biletlerini 31 Ağustos Salı gününden itibaren, %25’e varan özel indirimlerle temin edebilecekler.

haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.