Tiyatronun Ustalarına Altın Kariyer Ödülleri Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk görsel sanatında yaşayan efsaneler ve gelecek vadeden genç rol modelleri bir araya getirmek amacıyla Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen Altın Kariyer Ödüllerinin üçüncüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversite tarafından geleneksel hale getirilen ödül töreninin üçüncüsünde Türk tiyatrosunun yaşayan efsaneleri Yıldız Kenter ve Gülriz Sururi Muğla Üniversitesi öğrencileri ve Muğlalılarla buluştu.

AKM’de düzenlenen törene Muğla Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, usta tiyatrocular Yıldız Kenter ve Gülriz Sururi, gençlerin beğeni ile dinlediği Rock Grubu Gripin, üniversite öğretim üyeleri, huzurevi sakinleri ve diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Türk tiyatrosunun yaşayan efsaneleri ile aynı çatı altında bulunmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, “Bugün sizler bizim onur konuğumuzsunuz. Tüm Muğla ve üniversitemiz adına katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizi sürekli olarak sizler gibi değerli sanatçılarla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Görevimiz eğitim, öğretim ve topluma hizmet. Bundan sonrada Altın Kariyer Ödülleri devam edecek.” dedi.

Altın Kariyer Ödüllü’nü Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik’in elinden alan Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Gülriz Sururi de üniversite öğrencilerinden böyle bir ödül almanın çok güzel olduğunu belirterek, üniversite rektörü ve öğrencilerine teşekkür etti. Yine Altın Kariyer Ödülünü Rektör Oktik’in elinden alan Türk Tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden Yıldız Kenter de, 62 yıllık tiyatro yaşamında bir çok ödül aldığını, ancak üniversite öğrencilerinden aldığı bu ödülün çok anlamlı olduğunu söyledi. Kenter, üniversite yönetimi ve öğrencilerine teşekkür etti.

Törene katılan gençlerin severek dinlediği ünlü rock grubu Gripin’in ödülünü ise Muğla Vali Yardımcımcısı Rıfat Ata verdi. Ünlü rock Grubu Gripin ödül töreninde son günlerinde en çok dinlenen şarkısı Durma Yağmur Durma’yı seslendirdi.

Ödül töreni sonrası öğrencilerin sorularını yanıtlayan usta tiyatrocular Yıldız Kenter ve Gülriz Sururi gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Tiyatrocu olmak isteyen gençlerin bu sevdalarından asla vazgeçmemelerini isteyen usta tiyatrocular, gençlerin tiyatrocu olmak için torpil gereklimi sorularını da yanıtladılar.

62 yıldır tiyatro dünyasının içinde olduğunu ve asla torpil gibi bir durumla karşılaşmadığını belirten Yıldız Kenter, “Yetenek varsa torpile gerek yok. Biz tiyatrocular ancak yeteneğin ve becerinin önünde eğiliriz.” diye konuştu.

Dikkathaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.