Türk Balet Uzakdoğu’dan Madalyayla Döndü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk balesinin genç gururu Kadir Okurer, Uzakdoğu’nun en büyük bale yarışmasından da ödülle döndü. Sanatçı, 7. Seul uluslararası Bale Yarışmasında üçüncü olarak, Türkiye’ye katıldığı 7. uluslararası yarışmadan da madalya getirdi.

Ankara Devlet Opera ve Balesinde (ADOB) dans eden 20 yaşındaki Kadir Okurer, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. ADOB sanatçılarından Sanem Subaygil’in çalıştırıcılığında Seul’de yarışan Okurer, yarışma boyunca bütün dikkatleri üzerinde topladı.

Başta jüri üyeleri olmak üzere bale otoritelerinden övgüler alan Türk sanatçı, dünyanın değişik ülkelerinden farklı dans kategorilerinden 300 sanatçının ter döktüğü yarışmada üçüncülüğü elde etti.

Kadir Okurer’in üçüncü olduğu yarışmada Bolşoy Balesinden Dimitriy Zagrebin birinci, Ukrayna’dan Denys Cherevychko ikinciliği elde etti.

Okurer, yarışmada jüri üyesi olarak görev yapan İngiliz Ulusal Balesi (English National Ballet) direktöründen toplulukta dans etmesi için teklif alırken, Seul’deki yarışmanın gelecek yılki gala gecesinde yer alması için de davet edildi.

-”KADİR OKURER İYİ Kİ VAR”-

ADOB Müdürü Erdoğan Davran, AA muhabirine yarışmayla ilgili bilgi verirken, 20 yaşındaki Okurer’in Türk balesinin gururu haline geldiğini ve her yarışmadan dereceyle döndüğünü söyledi.

Okurer’in Uzakdoğu’nun en büyük bale yarışması olarak kabul edilen organizasyonda aldığı derecenin Türkiye açısından onur verici olduğunu vurgulayan Davran, başarılı dansçının yarışmada dereceye girenler içinde en yüksek performansı gösterdiği yönünde yorumlar yapıldığını kaydetti. Davran, ”Aslında oradaki yüksek performansı ve jüri üyelerinden aldığı övgülere bakılınca biz Kadir’den birincilik bekliyorduk. Bunlar göz önüne alındığında biraz haksızlık olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

”Kadir Okurer bu yarışmada çok başarılı olmamış, çok çok başarılı olmuştur” diyen Davran, genç sanatçının derecesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

”Kadir Okurer, uluslararası organizasyonlarda ülkemizi temsil ederek tüm yarışmalardan madalyayla ülkemize döndü. Bu yarışmada da ter döktü ve madalya kazandı. Üçüncülük ödülü çok büyük bir başarıdır. Ben de viyolonsel sanatçısıyım ve çok iyi biliyorum ki bir sanatçı katıldığı her organizasyondan dereceyle dönemez. Kadir Okurer zoru başarmıştır ve 7. kez dereceyle dönmüştür. Kendisini tebrik ediyoruz. Ben de ‘Kadir Okurer iyi ki var ve Ankara Devlet Opera ve Balesinde dans ediyor’ diyorum.”

-LONDRA’YA DAVET EDİLDİ-

Seul’deki yarışmadan üçüncülük ödülüyle dönen Okurer, organizasyon boyunca üstün performans gösterdiğinin kendisine ifade edildiğini söyledi.

Yarışmanın birincisinin de kendisini tebrik ettiğini ve yarışma sırasında birinciliği alacağına inandığını ilettiğini anlatan genç sanatçı, ”Oradaki yarışmada ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Organizasyon için bana her türlü desteği veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Yurt dışında dans eden Türk sanatçıların sayısının fazla olmadığını, kendisinin bu yarışmalara katılarak ismini duyurduğunu ve bunun mutluluk verici olduğunu dile getiren Okurer, gelecek yılki uluslararası bale yarışmalarını da takip ettiğini ve katılmayı planladığını ifade etti.

ADOB Bale Başöğretmeni Volkan Ersoy ile Okurer’in yarışmada çalıştırıcılığını üstlenen bale sanatçısı Sanem Subaygil de genç sanatçının başarısının kendilerini mutlu ettiğini, Uzakdoğu’nun en büyük bale organizasyonu olan yarışmaya Ankara’dan ilk kez katılan sanatçının elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirttiler.

 Zaman

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.