Ünlü Sanatçılar Aliağa’da Emeği Konuştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü sanatçılar 21. Aliağa Emek ve Barış Şenliğinin son gününde “Emekten Yana Sanat” konulu panelde buluştu. Sanatçılar Aliağa Belediyesi gerçek bir sanat ve sanatçı dostu dedi.

Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu Halil Ergün ve Altan Gördüm, Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer, Tiyatro Eleştirmeni yazar Üstün Akmen ile Yönetmen Engin Ayça 21. Emek ve Barış Şenliğinin son gününde Aliağalılar ile Sahil Kafeteryada buluşarak “Emekten Yana Sanat” konusunu tartıştılar.

Sanatçının emekten yana olması gerektiğini belirten Yönetmen Engin Ayça “Ama işçi sınıfının emeğinden yana olmalıdır. İşçi emeğinin karşılığını alamıyor. Ortada bir sömürü var, biz bunun için işçi emeğinin yanayız. Sanat, işçi sınıfının emeğinden yana olmalıdır. Ancak bugüne kadar bunu göremedik.” dedi. Sanatın dünyayı değiştiren bir güç olduğunu belirten Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu Halil Ergün “Tarih boyunca kalıcı sanat eserleri dünyayı değiştirmeyi hedefleyen eserlerdir. Barış içinde, sömürünün olmadığı bir dünya ancak emeğin yüce değer olarak kabul edilmesiyle mümkündür. Sanat bu hedefe ulaşmak için çok önemli işleve sahiptir.” dedi. Sanatçının işinin zor olduğunu belirten Tiyatro Eleştirmeni yazar Üstün Akmen ise “Sanatçı muhalif olmalı. Sanatçılar iflah olmaz birer ısırgan otudur. Toplumu ısırıp, uyandırıp çağdaşlaştırmak istiyorlar.” dedi.

12 Eylül referandumu öncesi bu etkinliğin çok anlamlı bir buluşma olduğunu belirten Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer “Yani olmak yada olmamak, ya yaşamdan yana ya ölümden, ya emekten yana ya emek düşmanından yana olacağız. “Hayır, Hayır, Hayır” diyorum. Bu akıl ve birliktelik ile bizleri buluşturan Aliağa Belediyesine saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” dedi. Tiyatroyu kendine mücadele alanı olarak gördüğünü belirten Dizi Oyuncusu Altan Gördüm ise “Emekten yana sanat, halktan yana sanat içindeyiz. Mücadeleyi ancak emekten yana sanatla sürdürebiliriz.” dedi.

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan ünlü sanatçılara panel sonrasında günün anısına plaketlerini Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Fuat Özer verdi.

Radyo Sahil

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.