Usta Oyuncu Alpay İzbırak Yaşamını Yitirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alpay İzbırak’ın cenazesi yarın Üsküdar Tekel Sahnesi’nde saat 11.30’da düzenlenecek törenin ardından Abdurrahman Ağa Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Yenidoğan Mezarlığı’na defnedilecek.

1945 doğumlu İzbırak, 1968’de Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları kadrosuna dahil oldu. 2005 yılında Ankara DT Müdürlüğü’nden İstanbul DT’ye tayin olan sanatçı 31 Mart 2010’da yaş haddinden emekli olmuştu. “Anılar”, “Çamaşırhane”, “Ferhat ile Şirin” gibi oyunlarda reji ve reji yardımcılığı yapan sanatçının rol aldığı 50’den fazla oyun arasında “Alabora”, “Gerçek Çeşitlemeleri”, “Otelci Kadın” “Kösem Sultan”, “Troyalı Kadınlar”, “Galilei’nin Yaşamı”, “Asiye Nasıl Kurtulur”, “Şaylok”, “Yer Demir Gök Bakır” da bulunuyor.

Son olarak İstanbul DT’nin “Savaş İkinci Perdede Çıkacak” oyununda görev alan İzbırak, Yavuz Özkan’ın son filmi “İlkbahar Sonbahar”da da başrolü üstlenmişti. İzbırak, aralarında “Susam Sokağı” dizisindeki ‘kırtasiyeci Nihat amca’ rolünün de olduğu pek çok Tv dizisinde de rol almış, sahneye koyduğu “Brighton Beach Anıları” adlı oyunuyla 1990’da “En İyi Yönetmen”, 2002’de de Sanat Kurumu’ndan “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini almıştı

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.