Yeni Sezonda “Üç Bencil Soytarı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) yeni sezonda, “Üç Bencil Soytarı” adlı farklı bir çocuk oyunu ile izleyicinin karşısına çıkacak. Performansa dayalı ve sözcüklerin yerine beden dilinin ön planda tutulduğu oyun, tek perdeden oluşuyor.

Özer Tunca’nın yazdığı ve yönettiği “Üç Bencil Soytarı” adlı çocuk oyunu yeni sezonda Antalyalılarla buluşacak. Özer Tunca’nın 2001 yılında yazdığı oyun, ilk kez 2002 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sahnelendi. Birçok ulusal ve uluslararası festivalde izleyici ile buluşan çocuk oyunu Türkiye’yi’ dışarıda başarı ile temsil etti. Üç Bencil Soytarı, Tunus Ben Arous Med Tiyatro Festivali’nde Altın Ağaç ödülünü aldı.

Altı yaş üzeri seyirciye hitap eden oyun, performansa dayalı ve sözcüklerin yerine beden dilini ön planda tutuyor. Tek perde olarak sahnelenen 55 dakikalık oyun; durakta otobüs bekleyen üç bencil soytarının aralarında yaşanan anlık ilişkileriyle ilerliyor; bencilliğin, mülkiyetçiliğin, yalnızlığın ve iletişimsizliğin hikayesini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Sözcüklere çok az yer verilen oyun için ABT oyuncuları ile İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu Ozan Yıldırım bir araya geldi. ABT oyuncuları bir hafta süren atölye çalışması ile Yıldırım’la beden dili, akrobasi, dövüş teknikleri gibi konularda eğitim aldı.

Birinci Kuvvet

Paylaş.

Yanıtla