1. Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da faaliyet gösteren Çağlar Kültür Merkezi, küçük sanatseverler için tiyatro ve müzik festivali düzenleyecek.

1. Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik Festivali 10-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, çocuklar çeşitli tiyatro gösterilerinin yanı sıra konserleri de izleyebilecek.

Çağlar Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, yaptığı açıklamada, festival düzenlemenin zor bir iş olduğunu belirterek, ‘Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz bu festivalin Ankara’da büyük ses getireceğini düşünüyorum’ dedi.

Gelecek yıllarda festivali daha üst seviyelere taşımak istediklerini ifade eden Çağlar, ‘Festival tarihini özellikle Ramazan bayramına denk getirdik. Bunun başlıca sebebi Başkentli sanatseverlerin bayramda kültürel etkinliklerle buluşturmak istememizdir’ diye konuştu.

Bugüne kadar kendi imkanlarıyla bir takım etkinlikler düzenlediklerini anlatan Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Şimdi büyük ve özel bir festival yapmak istiyoruz. Bunun için bu konuyla ilgilenenlerden desteklerini bekliyoruz. Festival yapmanın ne kadar zor bir iş olduğunun farkındayız. Sanat için daha büyük işler yapmak istiyoruz ancak bu tür işleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için sanat severlerden destek bekliyoruz.

1. Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik festivali 10 Eylül Cuma günü başlayacak ve 19 Eylülde sona erecek. Etkinlikler Malltepe Park Avm’de gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Külkedisi Cinderella, Pinokyo, Bremen Mızıkacıları, Kırmızı Başlıklı Kız, Hacivat Karagöz Gölge Oyunu, küçük kemancı Elif Ece Cansever konseri gibi etkinliklerin yanı sıra birçok profesyonel sanatçılar ve orkestra konserleri izlenebilecek. Festival 45′lik konseriyle son bulacak.’

Festival programı şöyle:

10 Eylül saat 15.00 Deniz Kızı Kasabası (Melitta Çocuk Tiyatrosu)

11 Eylül saat 15.00 Aşuk ile Maşuk, saat 15.30 Karagöz Hacivat( Murat Özalp), saat 19.00 İstanbul Hatırası (Yeşil Dev Çocuk Tiyatrosu)

12 Eylül saat 16.00 Sevimli Prenses ile Soytarı (Pembe Pati Çocuk Tiyatrosu), saat 19.00 Elif Ece Cansever keman resitali,

13 Eylül saat 20.00 Selim Yakupoğlu gitar resitali

14 Eylül saat 20.00 Orta Oyun Bir İstanbul Hatırası (Çağlar Tiyatro)

15 Eylül saat 20.00 Firaz İnan Piyano Resitali

16 Eylül saat 20.00 Çocuk Orkestrası

17 eylül saat 20.00 Ergün Çağlar keman resitali

18 Eylül saat 15.00 Büyücünün Oyunu (Kırmızı Kurdela Çocuk Tiyatrosu)

19 Eylül saat 15.00 Cinderella (Çağlar Çocuk Tiyatrosu)

19 Eylül saat 20.00 45′likler konseri (kapanış konseri)

Ankaramız

Paylaş.

Yanıtla