Kocaeli’nde Yeni Bir Sahne

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de tiyatroların en önemli sorunlarından biri olan sahne azlığı konusunda önemli bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunları, yapılan anlaşma çerçevesinde Gölcük Kazıklı Kervansaray’ı içinde inşa edilen sahnede perde açacak. Böylece hem Türk Tiyatrosu hem de Kocaeli Şehir Tiyatroları yeni bir sahneye kavuşmuş olacak.

RESİMLİ OSMANLI TARİHİ

Şehir Tiyatroları yeni tiyatro sezonunu da “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyunla bu sahnede açacak. Oyun ekim ayı boyunca salı akşamları Kervansaray’da perde açmayı sürdürecek. Şehir Tiyatroları’nın diğer oyunları da yine sezon boyunca dönüşümlü olarak bu sahnede tiyatro severlerle buluşacak.

RESTORE EDİLDİ

16. yüzyıl yapısı olan Kazıklı Kervansaray’ın özgün duvarları Gölcük Belediyesi tarafından restore edildi. Duvarlardan 2,5 metre içeride ek bir kültür yapısı tasarlandı. Bu yapı içinde 340 kişilik çok amaçlı bir de salon inşa edildi. Gölcük ve Büyükşehir Belediyeleri arasında yapılan anlaşma çerçevesinde söz konusu salonda Şehir Tiyatroları’nın oyunları sahnelenecek. Şehir Tiyatroları SDKM Büyük Sahne, Oda Tiyatrosu ve Gebze Osman Hamdi Bey sahnelerine böylece Kazıklı Kervansaray sahnesini de eklemiş oldu.

Özgürkocaeli

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.