15. ASSITEJ Bursa Festivali 4 Ekim’de Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve ASSITEJ Türkiye Merkezinin sanatsal desteği ile düzenlenmeye devam ediyor. Bursa’nın farklı sahnelerinde oyunlarını oynayacak yerli yabancı tiyatro toplulukları 4-10 Ekim 2010 tarihleri arasında Bursa’da olacaklar.

Bu yılki festivale 6’sı yabancı toplam 16 tiyatro topluluğu oyunları ile yine 1 yerli 1 yabancı tiyatro topluluğu amatör ve profesyonellere yönelik atölye çalışmaları ile katılacaklar. Festival geçtiğimiz sene yaklaşık 5000 genç izleyici ile buluştu. Bu yılki hedef  7000 seyirci.

Atölye çalışmaları tiyatroyu seven genç, meraklı katılımcılar için organize ediliyor. Profesyonellere yönelik düzenlenen atölye çalışmaları ise oyuncular için birer fırsat niteliğinde. Bu yıl festival programında gençlerin ve çocuk izleyicilerin severek takip edebilecekleri bir program hazırlandı. Yerli ve yabancı topluluklar irtibata geçilen yaklaşık 50 tiyatro gurubu arasından seçildi. 2010 yılının Avrupa’da Chopin yılı seçilmesi sebebi ile ayrıca önem taşıyan ve O’nun çocukluğuna odaklanan bir tiyatro oyunu Chopin’in anavatanı Polonya, özellikle yetişkinlerinde yakından tanıdıkları ünlü Bonnie ve Clyde karakterlerinin tiyatro sahnesine ve aile sorunları üzerine odaklanan uyarlaması ile İsviçre bu yılın yabancı konukları arasında. Bremen Mızıkacıları, Çizmeli Kedi, Nazım Hikmet’in Sevda Bahçesi gibi hikayeleri çok bilinen yeni uyarlamalar da sahnelerde yerlerini alacak. Çek Cumhuriyetinden katılan Circus Mlejn, Türkiye’den Eftal Gülbudak ve Onur Kaya gibi isimler pantomim alanından örnekler sergileyecek.

Atölye çalışmalarından bir tanesi, Istanbulimpro tiyatro topluluğu tarafından geçlere yönelik olarak yapılacak. 10 saatlik bir çalışmanın ardından gerçek bir tiyatro sahnesinde izleyenlerine ‘doğaçlama’ bir oyun sunacaklar. Diğer bir atölye çalışması ise İngiltere’den Angela Michael tarafında profesyonel tiyatroculara yönelik yapılacak ve yeni oyunlar ve yeni oyunları yönetmenliği yapmak konusu üzerinde durulacak.

Bu yılki oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde oynanacak. Dış mekanlardan ise Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galeri Yanı kullanılacak.

 

Tüm oyunlar ücretsiz ve herkese açıktır.

 

 

 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı

Tel:02242344912

 

Paylaş.

Yanıtla