Görünürlük Projesi 6’nın Parçası Ol!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni yazarlara, yeni yönetmenlere ve yeni sanata açık gösteri mekanı Galataperform’un 2010-2011 Sezonu, Bu Yıl 6’ncısı Gerçekleştirilen “Görünürlük Projesi”nin Özel Atölye Çalışmalarıyla Başladı! “Görünürlük Projesi 6″nın, bir kısmı ücretsiz olarak katılıma açık olan ve Eylül ayı sonunda sona erecek atölye çalışmalarının ürünleri 2 Ekim 2010, Cumartesi gün boyu Galata Meydanı ve çevresindeki mekânlarda sanatseverlere sunulacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin desteğiyle GalataPerform tarafından düzenlenen “Görünürlük Projesi 6”; yedi atölyeden oluşan bir program sunuyor. Proje kapsamında, 2 Eylül’de başlayan atölyeler; 5 değişik mekânda, Eylül ayı boyunca sürecek.

Bir ay boyunca ücretsiz olarak gerçekleşen atölyeler arasında oyun yazarlığı, maske, performans, kuram ve tiyatro teorisi atölyeleri var. Farklı disiplinlerden atölye çalışmalarının bir arada bulunduğu programın ürünleri; 2 Ekim 2010, Cumartesi günü gün boyunca Galata’da ziyaretçilerle paylaşılacak. İzleyiciler, bir harita ve program aracılığıyla diledikleri etkinlikleri takip edebilecekler.

Proje kapsamında “görünürlük” kavramıyla kapışmak üzere yola çıkan ve çağdaş gösteri sanatları ve kuram üzerine tartışmalardan oluşan “Kuram Atölyesi”, Galata Mavra Cafe’de katılımcılara açık olarak Zeynep Sayın ve Ata Ünal tarafından düzenleniyor. Görsel sanatçı Genco Gülan tarafından düzenlenen maske atölyesinde farklı malzemeler kullanılarak üretilen eserler 2 Ekim’deki Görünürlük Günü’nde Galata sokaklarında bir performans olarak sergilenecek.

Ceren Ercan ve Mark Levitas; “Görünürlük Projesi 6” kapsamında, Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun ana projesi olarak 2006’dan beri devam eden “Yeni Metin Yeni Tiyatro” ile yeni oyun yazarlarına açık bir atölye düzenliyorlar. Tiyatro ve oyun yazım pratiği üzerine geliştirilen atölye boyunca sahneleme ve yazım bir arada ilerliyor.

Proje kapsamında, Gonca Gümüşayak ve Erdem Gündüz’ün oluşturduğu Performance Planet ekibi tarafından düzenlenen seyirci etkileşimli “Gölgeli Masallar Atölyesi”nin prova çalışmaları, Eylül ayı boyunca Kuledibi’nde izleyicilere açık olarak gerçekleşiyor. Etkileşimli gölge oyunu bölümü katılıma açık olan atölyenin çalışmaları, 2 Ekim Görünürlük Günü’nde sahnelenecek.

“Görünürlük Projesi 6″nın, katılıma açık olmayan çalışması ise; proje kapsamında bu yıl ilk defa Tophane’de bulunan Barın Yurt’ta kalan Musevi yaşlılarla gerçekleşiyor. Dicle Doğan ve Simona Zemaityte gerçekleştirdiği dans ve sanat çalışmalarının ürünleri 2 Ekim 2010, Cumartesi günü seyirciyle yine Barın Yurt’ta buluşacak.

Bu yıl ayrıca Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun sezon için hazırladığı yeni projesi de; oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan yönetiminde “bellek alanı olarak tiyatro” üzerine teori ve tiyatroyu birleştiren etkileşimli bir atölye çalışması olarak seyirciyle buluşuyor. Özsoy Gülan, “Bir Bellek Alanı olarak Tiyatro” başlıklı atölye çalışmasında; yeni oyunu “Yüzyılın Aşkı” üzerinden toplumsal bellek ve hafıza çalışması yaparak geçtiğimiz yüzyıl Türkiye’sinin resmi olmayan tarih bilgisine ulaşmayı hedefliyor.

Projenin en ilgi çeken atölyelerinden biri olan, ressam ve performans sanatçısı Deniz Aygün’ün yürüttüğü “Ergene-Koro”nun çalışmaları ise sona erdi. İngiltere, Rusya ve Türkiye’de katıldığı yarışmalarda ülkemizi temsil eden ve altı kez taç giyen “Kainat Güzeli” tarafından düzenlenen “Ergene-Koro Atölyesi”ne katılanlar; “Kainat Güzeli”nin “Ergene Konmuştu” ve “Ayvayı Yedik Artık” adlı sevilen şarkılarını öğrendiler. Katılımcılar, öğrendikleri şarkıları proje günü hep beraber Galata Meydanı’nda seslendirecekler.

GalataPerform tarafından düzenlenen tüm atölyelere katılım ücretsiz. Atölyelerin sonuçları, bir dizi sunum ve etkinlik olarak 2 Ekim Görünürlük Günü’nde izlenebilecek. Aynı gün GalataPerform’un ağırlıkla yeni yazarlar, yönetmenler ve sanatçılara yönelik bir çizgiye sahip yeni sezon programı da ilan edilecek.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.