Ankara 15. Tiyatro Festivali Kültürleri Buluşturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Ankara Tiyatro Festivali’nin hazırlıkları son hızla devam ediyor. “Yaşanılır bir dünya için sanat” temasıyla düzenlenen festivale Türkiye genelinden ve çeşitli ülkelerden 119 tiyatro başvuruda bulundu.

Ankara Tiyatro Festivali 26 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında başlıyor. Ulusal ve uluslararası katılımların olacağı festivalde, yurtdışındaki tiyatroların, özel ve amatör tiyatroların, çocuk tiyatrolarının, şehir tiyatrolarının, üniversite tiyatro topluluklarının sergilediği oyunların yanı sıra panel, atölye, söyleşi ve seminerler de yer alacak.

Yurtdışından da yoğun ilgi gösterilen festivale, Rusya, Irak, İngiltere, Kıbrıs, Kosova gibi ülkelerden 13 tiyatro oyunu başvurdu.”Sarı gelin”, “Haşhaşın gözyaşı”, “Şehrazat’ın oyunu” yurt dışından katılacak grupların sergileyeceği oyunların arasında yer alırken, altı tane de çocuk oyunu gösterime sunulacak. Bu yıl ilk kez başvuran üniversite toplulukları da Ankaralı seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültürel buluşma niteliğinde olan festival, değişik tiyatro akımlarını da seyirciyle buluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda festival kapsamında profesyonel ve amatör tiyatrolarının bir arada olması açısından da hem sanatçılar hem de seyirci için deneyim paylaşma, ortak sorunların ele alınması ve değerlendirilmesi açısından fazlasıyla verimli olacağı benziyor.

Başvuruların 19 Eylülde sona erdiği festival programında 119 tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.