Ankara’da Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

26 Kasım-6 Aralık arasında 15.si dünezlenecek olan Ankara Tiyatro Festivali için Hollanda Tiyatro Heyeti ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’dan  Abdullah Kahraman,  Aydın Akyazı, Haydar İlker ve Hollanda Tiyatro Heyeti’nden temsilcilerin katıldığı toplantıda festivalin içeriği görüşüldü. Yapılan toplantıda, 1996’dan bu yana süren Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 383 farklı grup, 650 oyun, 37 atölye çalışması, 28 panel ve 53 söyleşi gerçekleştirildiğine değinilirken, yurtdışından 48 ülkenin 97 oyun sergiledikleri de söylendi. Heyete festivale nasıl katılacakları konusunda bilgi veren TAKSAV Başkanı Abdullah Kahraman festival kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Projenin içeriğini daha önce tiyatro ile tanışmamış kişileri tiyatroyla tanıştırmak olarak tanımlayan Kahraman, hedeflerinin beş yılda 10 bin kişiyi tiyatroyla buluşturmak olduğunu söyledi. Hollanda Tiyatro Heyeti festivalde yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyleyerek ayrıldılar.

Esra Koçak

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.