Belediye Konservatuarı Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP’li Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’ın seçim vaatlerinden biri olan Tekirdağ Belediye Konservatuarı açılıyor.

Tekirdağ Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışacak olan konservatuarın Müdürlüğüne folklor alanında mastır yapmış olan Halil Yörük’ün getirildiği bildirildi.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; Konservatuar ile kayıtların başladığı ve Gençlik Merkezi’nde hizmete girdiği kaydedildi.

Yetkililer, konservatuarın açılacak bölümleri ile ilgili afiş bastırılarak, şehrin birçok yerine asıldığını da kaydederek, şunları söylediler:

“Konservatuarımız, 4 yıl süreli olacak ve eğitim-öğretim hafta sonu yapılacak. Öğrencilerden aylık 80 TL.lik ücret alınacak. Bir kişi, birkaç bölüme birden kayıt yaptırabilecek. Haftada 8 saat ders yapılacak. Konservautarın bölümleri ise, şu dallardan oluşacak: MÜZİK (Ses Eğitimi ve Çalgı Eğitimi),  DANS (Halk Oyunları Bölümü ve  Bale Bölümü), TİYATRO ( Çağdaş Tiyatro Programı), ÇALGI, YAPIM, ONARIM, TASARIM VE MÜZİK TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ.”

Ön kayıtların, 27 Eylül’de başlayacağının müjdesini de veren yetkililer, öğretmenlerin, Türkiye’nin çeşitli konservatuarlarından geleceğini ve danışmanlık yapacağını sözlerine eklediler.

Bu arada, Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç ise, Belediye Konservatuarının açılarak öğrenci kayıtlarına başlanacağını, yetenekli öğrencileri Belediye Gençlik Merkezi’ndeki konservatuara beklediklerini söyledi.

Öte yandan, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, konservatuarın kurulması ile ilgili olarak, Cuma günü geniş bir toplantının yapılacağı kaydedildi.

ajans04

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.