Bulgarları Büyülediler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Dans Haftası festivaline katılan Zeynep Tanbay Dans Projesi dansçıları, “Araz” adlı gösteriyle Bulgar seyircileri büyüledi.

Zeynep Tanbay, Devlet Operası salonundaki gösteriden sonra, Bulgaristan’a ilk kez geldiğini, ekibinin 10 dansçısıyla yeni bir festivale katılmaktan hem mutluluk hem de gurur duyduğunu söyledi.

Bulgar izleyicilerini muhteşem bulduğunu kaydeden Tanbay, “Bulgaristan Devlet Operasının bulunduğu eski ve güzel tarihi binada klasik bir formatın içinde çağdaş bir dansla yer aldık” dedi.

Salonu dolduran seyircilerin gösteri sonunda ekibi ayakta alkışlamasından mutluluk duyduğunu ifade eden Tanbay, “İzleyicilerin sadece gösteri sonunda değil, her danstan sonra coşkulu bir şekilde bizi alkışlarla ödüllendirmesinden çok etkilendik” dedi.

Repertuvarlarındaki en yeni eserin, galası 2009 yılının aralık ayında yapılan “Araz” adlı gösterisi olduğunu kaydeden Zeynep Tanbay, Araz’ın Van’da bir köyün eski adı olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu:

“Araz, Van’ın küçük bir köyü. Şimdiki ismi Özlüce. Çok uzun zaman önce orada Ermeniler yaşamış, şimdi Türkler yaşıyor. Köyün bir hikayesi var. İzleyicilerin bu köyün hikayesini bulmasını isteyeceğim. Araz, içinde o küçük köyün hikayesini bir şekilde barındırıyor.”

Araz’da evrensel bir konu olan “ötekini” anlatmak istediğini ifade den Zeynep Tanbay, “Gösteride ötekinin çektiği acı, ötekinin konduğu konumu sergilemeye çalıştık. Kendi memleketimizdeki ötekiler için yaptığım bir şeydir, ama bu çok evrensel bir konu. Bulgaristan’da da ötekiler var . Dünyanın her yerinde ötekileştirilmiş olanlar var” ifadesini kullandı.

Bu arada Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, gösterinin sunulduğu Devlet Operası salonunda yaptığı konuşmada, festivale katılan dünyaca ünlü sanatçılar sayesinde Sofya’nın Avrupa kültürel sahnesinin bir parçası olacağını söyledi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.