Carmina Burana’ya İspanya’da Büyük Alkış

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla İspanya’nın Asturias eyaletinin Gijon kentinde, Carl Orff’un ‘Carmina Burana’ balesini sahneledi.

Gijon Şehir Meclisi ile Jovellanos Tiyatrosunun düzenlediği “2010 yılı Antonio Medio Sezonu” kapsamında İspanya’ya gelen İZDOB’u, Gijon Belediye Başkanı Paz Fernandez Felgueroso’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir İspanyol seyirci topluluğu izledi. İspanyol sanatseverler ve İspanya’da yaşayan Türkler, Jovellanos Tiyatrosu’nun önünde gösteri öncesi uzun kuyruklar oluşturdu, gösterinin biletleri tükendi.

Aşk-ı Memnu opera oyununu Jovellanos Tiyatrosu’nda 2 Eylülde sahneleyerek İspanyol sanatseverlerden büyük beğeni toplayan İZDOB sanatçıları, bu kez aynı sahnede 3 saatlik ’Carmina Burana’ balesi sonunda ayakta alkışlandı, salon ’bravo’ sesleriyle yankılandı.

İspanyol izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği Carmina Burana’nın sonunda gazetecilere açıklama yapan İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç, “İspanya’nın kuzeyindeki 250 bin nüfuslu Gijon kentinde bu eseri sahnelemekten mutlu olduk, gururlandık. Beklediğimizin üzerinde ilgi gördük. Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğimize inanıyoruz” dedi.

Görsel şölenin yaşandığı gecede orkestra şefi İspanyol Tulio Gagliardo Varas’ın yönettiği, Julian Moss’un sahneye koyduğu eserin koro şefliğini Ali Hoca üstlendi. Işık tasarımlarını Oktay Kanca yaparken, soprano soloyu Evren Kayacan, tenor soloyu Erdem Erdoğan, bariton soloyu da Gükhan Koç seslendirdi. Dekor ve kostümleri de Sevtaç Demirer tarafından hazırlanan eserin baş rollerinde Aslı Kaynarsu, Kıvanç Ekin, Burcu Olguner, Olcay Tunceli, Banu Dağcıoğlu, Özgür Tuncay ve Timur Varlıklı yer aldı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.