Dario Fo’dan Sakine’ye Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nobel ödüllü tiyatro sanatçısı ve yazar Dario Fo ile eşi de yazdıkları mektupta Sakine’nin yanında olduklarını açıkladı.

İran’da ölüme mahkûm edilen Sakine Aştiyani’ye destek olmak amacıyla çeşitli Avrupa ülkelerinde düzenlenen protestolar İtalya’da da sürüyor. Başkent Roma’daki İran Konsolosluğu’nun önünde dün toplanan eylemciler, Tahran yönetiminin Sakine’yi ölüme mahkûm eden kararına tepki verirken İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve Bakan Mara Carfagna “İtalya ve İtalyanlar Sakine’nin yanındayız” açıklamasını yaptı.

Roma’daki protesto gösterisine Yeşiller, Demokrat Parti ve Değerler İtalya’sının aralarında yer aldığı muhalefet partileri de katıldı.

Nobel ödüllü yazar ve tiyatro sanatçısı Dario Fo ve eşi Franca Rame de yazdıkları mektupta Sakine’nin yanında olduklarını açıklayarak “İran’ın Sakine Muhammedi Aştiyani’yi hedef alarak ölüme mahkûm etmesi korkunç bir olay. Tüm dünyanın bu gelişmeden haberdar olması için sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

Cezaevi yetkililerinin önceki gün, Tebriz’de tutuklu bulunan annesi Sakine’den sabaha karşı idam edileceğini söyleyerek hazırlanmasını istediklerine, ancak bu kararın uygulanmadığına dikkat çeken oğlu Sacit, annesinin İran yönetimince psikolojik işkenceye hedef olduğunu aktardı.

Fıratnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.