Devlet Tiyatrolarının Sayısını 60’a Çıkaracağız

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son 36 ay içerisinde Devlet Tiyatroları sayısını 30’lardan 57’ye çıkardığını söyledi. Bakan Günay, yıl sonu itibariyle 2011’in sanat mevsimi kapanmadan, yani seçime kavuşmadan Devlet Tiyatroları sayısını 60’a çıkaracaklarını bildirdi.

Bakan Günay, Afyonkarahisar’da 15 yıldır tamamlanamayan ve bakanlığı döneminde güçlendirme çalışmalarını başlattığı Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Günay, 15 yıldır böyle bir yapının Ankara’nın 2 saat mesafesinde önemli, gelişen ve kalkınan bir il merkezinde yarım kalmış olmasının son derece her bakımdan yanlış olduğunu söyledi.

Buradaki yapıyı güçlendirmek, ihalesini yapmak, pürüzleri gidermek ve makul bir süre içerisinde bitirme konusunda ortak bin karar verdiklerini hatırlatan Günay, “Şimdi sevinçle görüyorum ki verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yılın sonu itibariyle 2011 başında Afyonkarahisarımızı bir kültür merkezine kavuşturacağız. Kültür Merkezi’nin 13 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. 3 bin metrekare kapalı alanı ben şimdi planlasam daha büyük bir salon kullanırdım. Bu kadar alana maalesef projelerde çeşitli birazda lüks üniteler ekleniyor ve esas şehirlerin ihtiyacı olan salonlar ne yazık ki ihtiyacı karşılamıyor. Bundan sonra yeni projelerde buna dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu eski bir projeydi. Eski projeyi güçlendirme ile şimdi yılsonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz. 2011’de bu salon perde açtığında inşallah Afyonkarahisar’da Devlet Tiyatrosu’nu sahnesini de açmış olacağız.” dedi.

30 yeni sahne açtıklarını belirten Bakan Günay, “Bunu Türkiye’de sahneler kapanıyor, sanat kurumları kapanıyor diyen arkadaşlara özellikle Afyonkarahisar’dan kaymaklı kadayıf tatlısı olarak gönderiyorum. Çünkü böyle bir yaygın ve doğru olmayan bir söylenti var. Türkiye’de sadece tiyatro sahnelerini çoğaltmıyoruz, sanat mekanlarını çoğaltıyoruz. Türkiye’nin turizm potansiyelini çoğaltıyoruz, restorasyonlarını çoğaltıyoruz, kazılara ayırdığımız kaynakları çoğaltıyoruz. Allah’a şükür olsun milletimizi desteği arkamızda olduğu müddetçe bizde milletimize her saat her an kaynakları en iyi biçimde kullanmaya çalışarak hizmet etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.