Dormen’in Heykeli Müzede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü tiyatrocu Haldun Dormen’in balmumu heykeli, sanatçının da katıldığı törenle Dört Boyutlu Balmumu Heykel Müzesi’ndeki yerini aldı.

Kentpark Alışveriş Merkezi’ndeki müzede düzenlenen törene Dormen’in yanı sıra sanatçının arkadaşı Prof. Dr. Talat Halman ve eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Prof. Dr. Halman, törende yaptığı konuşmada, kendisini dinleyenleri ara ara güldürdü.

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Dormen’i 65 yıldır tanıdığını, ünlü sanatçının okul yıllarında da tiyatroyla ilgilendiğini anlatan Halman, şöyle devam etti:

”Bir gün, hamasi bir piyeste, genç subay rolünü oynadım. Haldun Dormen, benim hakkımda, ‘Sahnede fena görünmüyor. Ama neden sözlerini hep şiir gibi okuyor?’ diyor. Çocukluğumdan beri tiyatroya çok hayrandım. Ailece tiyatroya giderdik. Bir çılgınlıkla, ‘Acaba, aktör olmaya çalışsam mı?’ diye düşünmüştüm. Ardından, o eleştiri gelince, tiyatrodan vazgeçtim. Ama minnettarım, yoksa tiyatroyu deneyebilir ve rezil olabilirdim. Gerçekten iyi bir aktör değildim. Ama, Haldun Ağabeyim olağanüstü bir aktör, rejisör, tiyatro yöneticisi ve sahibi oldu.

Şimdi Haldun’un balmumu heykeli açılıyor. Balmumu iyi bir isim. Çünkü Haldun bir bal insandır. Bal kelimesi onun için biçilmiş kaftandır. Ve herkesin mumla aradığı bir insandır. Onun için tam balmumudur.”

Konuşmanın ardından, Halman ve Dormen, sembolik olarak kurdele kestiler ve balmumu heykeli sergilemeye başladılar.

Dormen de balmumu heykelinin yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye’de böyle bir şeyin olmasının gurur verici olduğunu söyleyen Dormen, buranın, turistlerin de ilgi gösterdiği bir yer haline gelmesini istedi.

Dormen, balmumu heykeli için, ”Çok asık suratlı görünüyor” diyerek, espri de yaptı.

Organizasyon yetkilisi Jale Kuşhan da ziyaretçilerin, balmumu heykelinin yapılmasını en çok istediği sanatçılardan birinin Dormen olduğunu bildirerek, ”Bu görevimizi yerine getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Açılışın ardından kokteyl verildi.

Gazeteport

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.