İlker Aksum ‘Macbeth’, Kenter Ressam Rolünde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrolar yeni oyunlarını sahnelemeye hazırlanıyor. Oyun Atölye’sinde İlker Aksum ‘Macbeth’i, Kenter Tiyatrosu’nda Yıldız Kenter ressam Aliye Berger’i canlandıracak. Tiyatro Kare ise ‘Leyla’nın Evi’ni ilk kez İstanbullular’la buluşturacak

Sonbahar geldi, tiyatro sezonu yaklaştı! Tüm tiyatrolar 2010- 2011 sezonu için birbirinden iddialı oyunlar hazırladı. Öte yandan geçen yıl ilgi görmüş oyunlar bu yıl da devam edecek. İşte tiyatrolar ve ay sonuna doğru sahnelenecek oyunları:

KENTER TİYATROSU ÜÇ YENİ OYUN SAHNEDE
Kenter Tiyatrosu bu sezon için üç yeni oyun hazırladı. Ressam Aliye Berger’in hayatını anlatan ‘Alyoşa’ adlı tek kişilik oyunda, usta oyuncu Yıldız Kenter rol alıyor. Tiyatronun diğer yeni oyunu ise; elli yıllık bir aşk hikayesi üzerine kurulu. ‘Aşk Mektupları’ adlı oyunda, aşıkları Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter canlandırıyor. Üçüncü oyun ise ‘Zorla Güzellik’… Bu oyunda da Defne Halpman ve Okan Yalabık rol alıyor.

TİYATRO PERA ÇEHOV’ UN BAŞYAPITI…
Rus yazar Çehov’un başyapıtı ‘Vanya Dayı’, Tiyatro Pera’da sahnelenecek. Oyun, 19. yüzyıl Rusya’sında, değişmekte olan siyasal sistemin toplumda yarattığı çelişkileri, köy yaşantısı ekseninde anlatıyor. ‘Vanya Dayı’da Levend Öktem, Selçuk Yöntem ve Nesrin Kazankaya rol alıyor.

OYUN ATÖLYESİ ‘MACBETH’ 30 EYLÜL’DE
Oyun Atölyesi’nde bu sezonun yeni oyunu Shakespeare’in ‘Macbeth’i… İlker Aksum’un Macbeth’i canlandıracağı oyunda, Aksum’a Esra Kızıldoğan, Ender Yiğit, Murat Tüzün ve Muharrem Özcan eşlik ediyor. Oyunun 30 Eylül’de galası var. Tiyatronun önceki yıllardan devam eden iki oyunu da var; ‘Şekspir Müzikali’ ve iki senedir kapalı gişe oynayan ‘Testesteron’…

 KREK TİYATRO 15 DAKİKALIK OYUN
Geçen yıl garajistanbul’da sahnelenen 15 dakikalık ‘Bomba’ bu yıl İKSV’de… Bartu Küçükçağlayan, Batur Belirdi, Bülent Emin Yarar, Canan Ergüder ve Görken Yeltan’ın rol aldığı oyun, önümüzdeki ay pazartesileri sahnelenecek.

TİYATRO KARE LEYLA’NIN EVİ
Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından uyarlanan ‘Leyla’nın Evi’, Anadolu’dan sonra ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar ve Volkan Severcan var. Tiyatronun diğer oyunu ise; ‘Büyük Piyango’. Bir aileye büyük ikramiyenin çıkmasıyla yaşananların anlatıldığı komedide Metin Serezli rol alıyor.

TİYATRO STÜDYOSU FARKLI BİR ‘VANYA DAYI’
Tiyatro Stüdyosu da ‘Vanya Dayı’yı farklı bir yorumla sahneye koyuyor. Bu versiyonda Mehmet Ali Kaptanlar, Serhat Mustafa Kılıç, Eylem Yıldız ve Sezin Akbaşoğulları var. Kasım’da perde açacak oyun, Akatlar Kültür Merkezi ve Bakırköy Büyülü Sahne’de izleyici karşısına çıkacak.

 TİYATRO DOT FESTİVAL İÇİN HAZIRLANAN OYUN…
17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için hazırlanan ‘Malafa’ adlı oyun 24 Eylül’den itibaren DOT’ta sahnelenecek.

 ROMAN UYARLAMASI
Berrak Kuş, Cemil Büyükdöğerli, Emel Çölgeçen, Elvin Aydoğdu, İbrahim Selim ve Rıza Kocaoğlu gibi isimlerin oynadığı ‘Malafa’, Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanmış. Oyun, satmak için kendilerinden vazgeçenlerin, satın almak için de kendilerini kaybedenlerin sıradışı öyküsünü anlatıyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.