İsrailli Boykotçulara Hollywood’dan Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siyonist İsrail’ir yayılmacı politikalarını protesto etmek için boykot kararı alan İsrailli tiyatroculara Hollywood’dan destek geldi.

Batı Şeria’daki Siyonist yerleşim alanlarında kültür festivalini boykot eden İsrailli tiyatroculara ABD ve İngiltere’deki sinema sanatçılarından ve tiyatroculardan destek geldi.

Aralarında Cynthia Nixon, Tony Kushner, Jennifer Tilley, Mandy Patinkin gibi isimlerinde olduğu 150 sinema sanatçısı ve tiyatrocu İsrailli sanatçıların boykotunu destekleyen bir bildiriye imza attı.

Barış İçin Yahudi Sesi örgütünün öncülüğünde imzalanan bildiride “İsrailli tiyatro sanatçılarının uluslararası hukuku ihlal eden ve İsrailliler ve Filistinliler arasındaki kalıcı bir barış umudunu solduran vahşi işgali normalleştirmek için kullanılacak işlerini(gösterilerini) reddetmeleri heyecan verici. Mükemmel bir karar verdiler ve adaleti düşleyeyn tüm insanların saygısını hakediyorlar. Onlarla birlikteyiz” denildi.

İsrailli tiyatrocular, geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’daki İsrail yerleşim bölgesi Ariel’de düzenlenecek olan kültür festivalini boykot etme kararı almışlardı. Başbakan Benyamin Netanyahu tiyatrocuları ekonomik desteği kesmekle tehdit etmişti.

Atılım

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.