İstanbul Dans Etmeye Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Dans Platform Türkiye” Adı Altında Ankara’da Başlayan Platform, Bu Yıl Da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Programı Kapsamında “Dans Platform İstanbul” Adı İle Yeniden Hayata Geçiyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından tasarlanan “Dans Platform İstanbul Festival Haftası” kapsamında; 15 – 22 Eylül tarihleri arasında çağdaş danstan, klasik baleye, kıdemli profesyonellerden yeni yetişmekte olan genç koreograflara, sanatçılardan kültür yöneticisi ve akademisyenlere, dünyaca ünlü dans sanatçıları İstanbul dans camiası ile tek bir çatı buluşuyor.

Temsil, koreografi, eğitim, forum ve paralel etkinlikler başlıkları altında bir hafta boyunca devam edecek programda, her başlık altında yepyeni yapımlar, uluslararası etkinlikler ve sürpriz buluşmalar İstanbullularla bir araya geliyor. Platform aynı zamanda Türkiye’de çok az uygulanan ‘sipariş’ usulü yeni koreografiler üretiyor.

Sekiz Gece, Sekiz Farklı Temsil

15-22 Eylül tarihleri arasında, sekiz geceyi kapsayan 8 farklı temsil platformunda yeni yerli yapımlar, çağdaş-modern dans ile klasik bale çatısı altında İstanbul seyircisi ile buluşuyor.

Dünyaca ünlü dans sanatçılarını İstanbul’da ağırlayarak yerli/yabancı sanat çevreleri ve dans izleyicileriyle buluşturan Platform ayrıca DansLAB başlığı altında Kültür Ataşelikleri ile işbirliğine girerek, yabancı koreografların yerli topluluklarla ortak üretim yapmalarını sağlıyor.

Temsil, koreografi, eğitim, forum ve paralel etkinlikler başlıkları altında toplam beş farklı platformdan oluşan “Dans Platform İstanbul” dansı bir yaşam tarzı haline getirmiş dans tutkunlarını bekliyor.

British Council, Institut Français d’Istanbul (Fransız Kültür), Hollanda Başkonsolosluğu, Euro-Fest Japan, Gobierno De Espana, Ministerio De Cultura, Istituto Italiano di Cultura (İtalyan Kültür) katkılarıyla, 10 yabancı eğitmen Türk dansçılarına deneyimlerini aktaracak.

Hollanda, Japonya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya’dan sanatçılar sahne alacaklar.

Sabah 10.30’da başlayıp akşam 22.00’a kadar sürecek ve saat başı aktivitelerin olacağı eğitim platformunda aynı zamanda gösteriler de sunulacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.