İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2 Ekim Cumartesi günü 20:00’de Aya İrini’de gerçekleşecek görkemli bir açılış konseriyle perdelerini açacak olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonda da dopdolu programıyla sanatseverlerle buluşuyor.

Sezonun yeni eserlerinin ilki G. Rossini’nin müziğiyle şef Antonio Pirolli yönetiminde gerçekleşecek olan “Sevil Berberi”. İtalyan rejisör Flavio Trevisan tarafından sahnelenecek opera, hem genç hem de deneyimli sanatçıları sahnede bir araya getirecek.

Cervantes’in Don Quixote’u yazma hikayesini konu alan “Mançalı Adam” adlı opera Murat Göksu rejisiyle, besteci Amadeus Mozart ve libretto yazarı Lorenzo Da Ponte’nin parlak işbirliğinden doğan üç büyük opera “Le Nozze di Figaro”, “Don Giovanni”, ve “Cosi Fan Tutte”den parçalar içerecek olan “Wolfgang ve Lorenzo” ise Aydın Büke yönetiminde yeni yılın ilk sürprizleri olarak seyirci karşısına çıkacak. Bu sezonun en çok ses getirecek eserlerinden biri de ilk kez İngilizce olarak sahnelenecek bir korku operası olan “The Turn of the Screw”. Eser, opera sanatının geleneksel tema anlayışının dışına çıkarak bir günümüz sorununu, çocuklara yönelik uygulanan şiddet ve tacizi konu alacak.

Balede ise ilk kez İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Uğur Seyrek koregorafisiyle sahnelenen “Otello”, dönüşümlü repertuvar programı kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından yorumlanacak. Dünyaca ünlü koreograf Uwe Scholz’un “İkinci Senfoni”si ile Creatures’in koreografı Patrick de Bana’nın İstanbul Balesi için özel olarak yaratacağı “Batık” adlı eser ilk kez baleseverlerle buluşacak. Ayrıca ülkemizi baleyle tanıştıran Dame Ninette de Valois, ölümünün 10. yılında özel bir programla anılacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın programında yer alan “Mukavemet Oratoryosu” (Kuva-i Milliye), Mevlit/Mozart Requiem”, “Sevmek Nedir”, “Genç Yetenekler ve “Fuaye” konserleri ilk kez sanatseverlerin karşısına çıkarken, her yıl ilgiyle takip edilen “”Yeni Yıl, “Bahar”, “Cumhuriyet ve Atatürk’ü Anma” konserleri de Oda Korosu Şan Konserleri dizisi ile birlikte devam edecek.

Geçtiğimiz sezonda da ilgiyle izlenen operalar “La Traviata”, “Don Pasquale”, “Figaro’nun Düğünü”, “Hoffmann’ın Masalları” ile “Don Quixote”, “Concerto Barocco – Creatures – Mi Favorita”, “Dört Duvar” baleleri ve “Şen Dul” müzikali bu sezonda da repertuvar programının vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

Çocuklara yönelik sahnelenen müzikli oyunlar, “Bremen Mızıkacıları”, “Mutlu Prens”, “Heidi”nin yanı sıra “Çocuk Dünyası” ve ilk kez interaktif bir çocuk oyunu olan “Müziğe Dokunmak” genç seyircilerle tanışacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da tüm eserlerini Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde sergilemeye devam edecek.

Detaylı bilgi ve bilet satışı için :
Süreyya Operası Gişesi : 0 216 346 15 31

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.