“İstanbul Efendisi” Cemil Topuzlu’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın gelenekselleşen ‘Yaz Oyunları’, 13–19 Eylül tarihleri arasında Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine İBB Şehir Tiyatroları’nın 2009–2010 sezonu içinde beğeniyle izlenen müzikalleri seyircisiyle buluşacak.

Oyunların biletleri, İBB Şehir Tiyatroları gişelerinde satışa sunuldu. Bu oyunlardan biri de ‘İstanbul Efendisi’. Musahipzade Celal’in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunun sahne tasarımı Barış Dinçel’e, ışık tasarımı Murat İşçi’ye, kostüm tasarımı Duygu Türkekul’a ait. İki saat 45 dakika süren iki perdelik İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor.

Kendine damat beğenen bir baba kızının başka birini sevdiğini öğrenirse ne yapar? Savleti Efendi, kızının gönlüne yön vermek için cinlere perilere bel bağlamıştır. Musahipzade Celal, ‘İstanbul Efendisi’ ile Osmanlı’nın Lale Devri’nden sonraki gündelik yaşantısını ve sosyal ilişkilerini hicvediyor. Şarkılı çalgılı oyunda; Engin Alkan, Mahperi Mertoğlu, Çağlar Çorumlu, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Hamit Erentürk, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor.

‘İstanbul Efendisi’, 14 Eylül Salı saat 20.30’da, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.