Lüleburgaz’da “Yıldızlar Altında Yaşa, Yarat, Eğlen” Son Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lüleburgaz Belediyesi ile Düşevi Kukla Tiyatrosu tarafından düzenlenen ”Yıldızlar Altında Yaşa, Yarat, Eğlen” projesi 18 Ağustos 2010 tarihinde başladı. 20 gün boyunca devam eden proje kapsamında Düşevi Kukla Tiyatrosu Lüleburgaz’da faaliyet gösteren 20 ayrı parkta her gece perdelerini açtı. Saat 21.00’da başlayan gösterilerde ilk olarak geleneksel kültürümüzün yapı taşlarından Karagöz ile Hacivat Gölge Oyunu sahnelendi. Gösteri sonrasında ise çocuklarla onların kişisel gelişimlerine yönelik doğaçlama çalışmaları yapılarak, birbirinden eğlenceli oyunlar oynandı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, ”Her şeyin sevgi ile başladığı, bireylerinin kendilerini geliştirdikleri, havası, doğası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olacakları, soyadı kültür olan bir Lüleburgaz yaratmaya çalışıyoruz. Bu proje de geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza yaptığımız bir yatırımdır.” dedi.

Düşevi Kukla Tiyatrosu adına açıklama yapan Utku Çorbacı ise, ”Projenin temel hedefi çocuklarda çevre bilincinin yaratılmasıydı. Bu hem izledikleri gösteriler aracılığıyla, hem de oynanan çeşitli oyunlarla çocuklara verilmeye çalışıldı. Bu tip projeleri önemsiyoruz. Çünkü çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi noktasında bu adımlar çok önemli. Henüz geçtiğimiz yıl kurulan tiyatromuzun ise bu kadar kısa zamanda böyle önemli bir projenin altından kalkmış olması bizim açımızdan gurur vericiydi.” dedi.

Paylaş.

Yanıtla