Mamak Belediyesi’nden Tutuklulara Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ANKARA-Mamak Belediyesi, Ankara 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu ile birlikte 400 erkek hükümlü ve tutukluya tiyatro izletti. Mamak Kültür Merkezi Kent Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ”VAY ANAM VAY” adlı oyun mahkûmların yüzünü güldürdü.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çeşitli konser, konferans, tiyatro ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapan 2 Nolu L Tipi Cezaevinde gerçekleşen etkinlik, mahkûmlara bir nebzede olsa keyifli anlar yaşattı. Mamak Kültür Merkezi Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak’ında sahne aldığı oyunda,18 kişilik oyuncu ekibi rol aldı.

Olpak: Başkanımız Mesut Akgül Sanata Tam Destek Veriyor

17. oyunlarını sahnelediklerini ifade eden Mamak Kültür Merkezi Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak, sahneledikleri oyunun ceza evinde oynadıkları 2.oyun olduğunu ifade etti. Olpak” İlk oyunumuzu geçtiğimiz yıl yine cezaevinde gerçekleştirdik. Bu oyunumuz cezaevinde sahnelediğimiz ikinci oyun. Sanatın herkese hitap eden yönünü burada sergilemekten son derece mutluyum. Bugün de buradayız ve kader mahkumlarıyla beraberiz.” dedi.

Oynadıkları tiyatro oyununun bir nebze de olsa kader mahkumlarının yüzünü güldürdüğünü belirten Olpak şu şekilde konuştu: ”Kent tiyatrosu oyuncuları ve Mamak Kültür Merkezinde tiyatro eğitimi alan tecrübeli kursiyerlerimizden oluşan tiyatro topluluğuyla gerçekleştirdiğimiz bu oyun, kader mahkûmlarıyla birlikte bizlerin de yüzünü güldürdü. Sanata değer veren ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül’e oyuncularım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Başkanımız sanata tam destek veriyor.”

Mamak’ta Tiyatrolu Günler

Olpak, cezaevinde sahneledikleri oyunun bununla sınırlı kalmadığını, aynı programı kadın mahkûmlar için de gerçekleştireceklerini söyledi. Olpak, her cumartesi saat 15.00 da Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde de oyunlarını sergilediklerini ve Mamaklı tiyatro severlerle buluştuklarını belirtti.

e-Haber Ajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.