Mkm’de Konservatuar Elemeleri Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara-Mamak Kültür Merkezi konservatuar öğrenci seçmeleri gerçekleşti.

50 Öğrencinin katıldığı seçmeler Mamak Kültür Merkezinde gerçekleşti. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tiyatro alanında yapılan seçmelerde başarılı olan öğrenciler 2 yıl süreyle Mamak Belediyesi Konservatuarında eğitim görecek. Öğrenciler, dans, şan dersleri gibi 3 – 4 aşamalı bir sınava tabi tutulacak.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, üç dalda gerçekleşen seçmelerde öğrencilerin heyecanı büyüktü. Mülakakata gelen öğrencilerin sesleri, kabiliyetleri ve enstrüman çalanların yetenekleri değerlendirildi. Başarılı öğrencilere verilecek 2 yıllık eğitim, Devlet Konservatuarlarına gitmek isteyenlere ön hazırlık yapmış olacak.

Türk Sanat Müziği dalındaki mülakatları gerçekleştiren Mamak Belediyesi Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Ali Toprak, amaçlarının mülakatta başarılı olan öğrencilerin Devlet Konservatuarlarına yerleşip ve TRT ve Kültür Bakanlığı’na geçiş yapmaları olduğunu belirtti. Toprak “Belediye konservatuarını bitiren öğrenciler, Devlet Konservatuarına gidiyor. Oradan TRT ve Kültür Bakanlığı bünyesinde çalışıyorlar bu bizim için çok onur verici”. dedi. Toprak, ayrıca konservatuar öğrencileri ve amatör öğrencilerden oluşan bir grubun konserler için herzaman hazırlıklı bulunduğunu ifade etti.Türk Sanat Müziği dalında başarılı olan öğrenciler, Türk Müziği repertuarı, Türk Müziği formu, Türk Müziği nazariyatı, Türk Müziği tarihi, Nota, Solfej, Usül ve enstrüman (ud, kanun, keman, ney) dersleri görecek.

Toprak: Cami İmamları ve Müezzinlerle Tasavvuf Müziği Çalışması Yapılıyor

Toprak, Mamak’ta cami imamları ve müezzinlerle birlikte tasavvuf müziği çalışması yaptıklarını ve dini günlerde imam ve müezzinlerden oluşan gruplarla konser verdiklerini söyledi.Toprak:”Mamak Bölgesindeki imam ve müezzinlerle tasavvuf müziği çalışması yapıyoruz.Dini günlerde konserler veriyorz.”dedi.

Olpak: Devlet Tiyatrosu ve Konservatuarına 11 öğrenci Kazandırdık

20 kişilik bir kontenjanla seçmeleri yürüten Mamak Kültür Merkezi Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak, öğrencilerin yoğun talepleri karşısında tiyatro mülakatlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.Sahne Bilgisi, Oyunculuk, Diksiyon, Fonetik Bilgisi, Tiyatro Tarihi, Şan Dersi, Halk Oyunları, Reji Eğitimi gibi derslerle eğitim vereceklerini açıklayan Olpak, seçmelerde tiyatro bölümünde yaş sınırının 17 – 27 olduğunu söyledi. Hazırlamış oldukları oyun ve şarkılarla mülakata giren öğrencileri Tiyatro Hocaları Turgay Kılıç ve Kenan Olpak’la yapmış oldukları mülakatın ardından, Şan Hocası Ertuğrul Sevindirik ile aşama daha bekliyor. Bugüne kadar 11 öğrenciyi Devlet tiyatro ve konservatuarına kazandırdıklarını ifade eden Olpak şöyle konuştu: “Liseyi bitiren öğrencileri hayata ve hedeflerine yöneltmek için kurslar veriyoruz. Bizimle birlikte yetenekli öğrencilerimiz çeşitli oyunlarda görev alıyorlar. Bugünkü seçmelerin ardından başarılı olan öğrencilere 2 yıl eğitim vereceğiz. Bugüne kadar 11 Öğrencimiz Devlet Tiyatro ve Konservatuarında rol almakta. Hacettepe devlet konservatuarına 2, Konya’ya 1,İstanbul Üniversitesine 1, Ankara üniversitesine 2 öğrenci kazandırdık. 8 öğrencimiz de Devlet Tiyatrolarında figürasyon olarak görev alıyor. Dizilerde ve özel tiyatrolarda oynayan öğrencilerimiz de mevcut bulunmakta. Bu bizlere gurur veriyor.

Olpak: Belediye Başkanımız sanata ve Sanatçıya Değer Veriyor

5000 kadar öğrencinin tiyatroyla ilgilendiğini belirten Olpak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün her fırsatta yanlarında olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Belediye Başkanımızın sanata çok büyük desteği var. Dekorundan kostümüne Başkanımız hiçbir şeyi esirgemiyor. Öğrencilerimizi çeşitli gezilere göndererek ödüllendiriyor” TRT Sanatçılarından Bircan Pullukçuoğlu ve Ümit Bekizağa da Türk Halk Müziği elemelerini gerçekleştirdi.Başarılı olanlara Haziran ve Temmuz ayına kadar 9 aylık bir temel eğitim verileceğinin altını çizen Pullukçuoğlu, öğrencilerin alacakları 2 yıllık eğitimin de Belediyenin gençlere sunduğu konservatuar ön hazırlığı olduğunu söyledi. Pullukçuoğlu “Öğrencilere Edebiyat, Nazariyat gibi konuların eğitimini de vereceğiz. Bugünki mülakat aslında Belediyelerin gençlere verdiği bir fırsat ve konservatuara ön hazırlık” dedi.

Yasin Ergüven

e-ha

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.