Modern Dans Eşliğinde Mevlana

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hamamönü Kadir gecesinde de doldu taştı. Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında Mevlana Celaleddin Rumi konseri düzenlendi. İlahi, şiir ve modern dansın bir arada sunulduğu gösteri Ankaralılara büyülü bir akşam yaşattı.

Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilahiler, Mevlana’nın Mesnevisi’nden satırlar okundu, semah modern dansın figürleriyle sahneye taşındı. Kadir gecesi’nde düzenlenen etkinlik, gönüllere taht kurdu.

Kadir Gecesi olması dolayısıyla organize edilen Mevlana Celaleddin Rumi konseri ilahilerle başladı. Her ilahiden sonra Mevlana’nın şiirlerinden seçmeler okundu, sonrasında ise Mevlevi kıyafetine bürünen sanatçıların modern dansla semahı harmanladıkları dansları sahneye koyuldu.

Gösteriyi büyük bir ilgi ve beğeniyle izleyen Ankaralılar, Kadir gecesine farklı bir atmosferle girdiler.

Karacabey, Tacettin ve Hacı Musa camilerinin bulunduğu Hamamönü, hem ibadet yapmak isteyenler, hem de bu gecenin coşkusunu yaşamak isteyenlerle doldu taştı. Hamamönü’ndeki camilerde Kadir Gecesi ibadetlerini yapan, dualarını eden vatandaşlar, cami çıkışı Hamamönü etkinliklerini takip ettiler. Genci yaşlısı her kuşaktan insanın bir araya geldiği mekan, insanlara güzel bir Kadir Gecesi yaşattı.

Gerede Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.