“Oggi, Niente” Fransız Kültür Merkezi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koreograf İlyas Odman’ın geçtiğimiz mayıs ayında İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen uluslararası FABBRİCAEUROPE Festivali’nde gösterim ve yapım desteği almaya hak kazanan ve ilk gösterimini aynı festivalde gerçekleştiren “Bugün, hiçbir şey…/ Oggi, niente…” adlı yeni çalışması Fransız Kültür Merkezi’nde.

Kişinin ölüm gerçeğini ve onu takip eden yas sürecini konu edinen sahneleme, İtalyan yazar Cesare Pavese’nin “Yaşama Uğraşı” adıyla yayınlanan günlüğünden esinleniyor. Dansını nesneler, gelenekler ve anılar üzerine kuran dansçı ilyas Odman, sahnede geride bırakılmış ve kırılgan bir karakter kurguluyor. Müziklerini Ingiliz Hana Koriech’in üstlendiği çalışma İtalya’nın değişik şehirlerinde düzenli olarak gösterilmeye devam ediyor.

“…simdi önce size bir ciftin hikâyesi / OLACAĞIM / … sonra o ciftin hikayesini / ANLATACAĞIM /… ve en sonunda size o ciftin / ŞARKISINI SÖYLEYECEĞİM /…Hikayeyi iyi dinleyin ve unutmama izin vermeyin!”

Türkiye’de; ölenin ayakkabılarını bir fakirin onları almaları için kapıya bırakılması geleneği bana hep ölenin adımlarının başka birini ayaklarında dünyayı gezmeye devam ettiğine inanmak isteğimizi hatırlatır.

koreografi_ilyas odman
performans_ilyas odman
muzik_
orijinal müzik_hana koriech
istanbul hatırası_sezen aksu
ışık tasarımı_ilyas odman_emrah keskin
sahne tasarımı_ilyas odman
tekst_ilyas odman Cesare Pavese’nin “Yaşama Ugraşı” adli günlüğünden esinlenerek
fotoğraf_aynur yıldırım
afiş tasarım_serkan çalışkan
prodüksiyon asistani_mariola valls blanco

“oggi, niente” / “today, nothing…” / “bugun, hicbir sey…”
Balkan Express Satellite Meeting Performance

16 Eylül, 19:00, İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.