Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ‘Düğün Evi Oyun Evi’ni Sahneleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), sezonun ilk oyunu ‘Düğün Evi Oyun Evi’ için çalışmalarına başladı.

Geride bıraktığı 46 yıllık tarihinde hiç sahne kapatmadan izleyenleri ile buluşan OBKT, özellikle son yıllarda sergilediği performans ve festivalle yoğun bir izleyici kitlesine ulaştı.

Her yıl farklı birkaç oyun ile sanatseverlerin karşısına çıkan OBKT, yeni sezon içinde Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın derleyip sahneye koyduğu ‘Düğün Evi Oyun Evi’ adlı oyunu tercih etti.

Kısa süre önce yaklaşık 30 kişilik bir ekiple çalışmalarına başlayan Prof. Karadağ, oyunda, Anadolu’da düğün zamanlarında kız evi ve erkek evlerinde oynanan seyirlik oyun temalarının işlendiğini söyledi. Ordulu sanatseverler bu oyundan büyük zevk alacağını, geçmişte bir çok yöreleri gezip kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oynadıkları köy seyirlik oyunlarını derlediğini belirtti.

Oyunun halk ezgi ve oyunlarıyla desteklendiğini ifade eden Prof. Karadağ, yönetmen yardımcılıklarını da Ziver Armağan Açıl ile Esin Kartaloğlu Açıl’ın yürüteceğini açıkladı.

Başkan Torun ise hedeflerinin, OBKT’yi daha üst noktalara getirmek olduğunu belirtti. Bu amaçla OBKT’nin kendi etkinliklerinin yanı sıra düzenlenen tiyatro festivali ile ülke içinden ve dışından da katılımlarla adından söz ettiren bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Başkan Torun, Prof. Dr. Nurhan Karadağ’a, “Yeni sezon’da sahnelenecek olan ‘Düğün Evi Oyun Evi’ adlı oyunun sizin gibi bir üstadın elinden geçmesi bizler için çok önemli. İnanıyorum ki tüm bilgi ve birikiminizi bizlerle paylaşarak OBKT’nin yapısına sizler de katkı sağlayacaksınız. Yeni oyunda size ve ekibinize başarılar diliyorum.” dedi.

sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.