Pina Bausch İstanbul’da Anıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efsanevi Alman koreograf Pina Bausch, ölümünün birinci yıl dönümünde Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisinde açılan fotoğraf sergisiyle anıldı.

Dansla tiyatroyu ilk defa sentezleyen kişi olarak bilinen ve kurucusu olduğu Wuppertal Dans Tiyatrosu ile gösteriler sergileyen Bausch’u yıllardır takip eden fotoğraf sanatçısı Ursula Kaufmann’ın eserlerinin yer aldığı sergide, grubun gösteri sırasındaki duygularını yansıtan kareler, 5 Ekime kadar Çırağan Sarayı’nın duvarlarını süsleyecek.

İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteklediği özel projelerin arasında yer alan ve Duisburg Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışına yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan fotoğraf sanatçısı Kaufmann, Bausch’un en çok vurgu yaptığı “Beni insanların nasıl hareket ettikleri değil, onların nelerden etkilendikleri ilgilendiriyor” sözünü hatırlatarak, “Ben fotoğraflarımın canlı olmasını ve dondurulmuş bir andan fazlasının karelere yansımasını isterim” dedi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de İstanbul’un adeta küresel bir kültür sanat merkezi haline geldiğini belirterek, “Bu sergiyi sanatseverlerin hizmetine sunmak ciddi bir sanatsal ayrıcalıktır. Serginin, eş başkanı olduğumuz Bosphorus Foundation adına bir kazanım olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, yıllarca Bausch ile birlikte çalışan Mareike Franz dans performansı sundu.

 Radikal

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.