Pina Bausch’u Hatırlamak…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efsanevi koreograf Pina Bausch, vefatından bir yıl sonra Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nde müthiş bir fotoğraf sergisiyle anılıyor.

Dansla tiyatroyu ilk defa sentezleyen kişi olarak bilinen ve Wuppertal Dans Tiyatrosu’nu kurarak arkasında kültürel bir miras bırakan Pina Bausch’un performanslarını yıllar boyu takip eden Ursula Kaufmann’ın fotoğrafları Çırağan Sarayı’nın ihtişamında İstanbullularla buluşacak.

Kendisi de dans tiyatrosu uzmanı olan fotoğraf sanatçısı Kaufmann’ın eserlerinin sergileneceği seçki grubun en şaşırtıcı, en hareketli, en üzgün ve en mutlu anlarını izleyicilerle paylaşacak. Gerçekleştirilmesine Pina Bausch hayattayken karar verilen serginin açılışına efsanevi sanatçı beklenmedik bir zamanda vefat etmeseydi, bizzat katılacaktı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın da desteklediği özel projeler arasında yer alan, diğer bir 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan Duisburg Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen bu özel sergi, Saray’ın zemin katında 3 Eylül – 5 Ekim 2010 tarihleri arasında günün her saati ücretsiz olarak gezilebilir.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.