Salepcioğlu Kuytusunda Tiyatro Evi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kemeraltı’nın zulasında, Salepçioğlu kuytusunda, hem çocuklara, hem büyüklere tiyatro evi.

İzmir biraz otantik biraz modern bir tiyatro evine kavuşuyor. Yazar ve Yönetmen Eylem Yaman, babasının ismini verdiği Hasan Yaman Tiyatro Evi’ni hem çocukların hem büyüklerin hizmetine sunuyor.

Tiyatro, yaratıcı drama, yazarlık dersleriyle çocukları daha güven duyacağı geleceğe hazırlamak, hem de büyükleri şehrin ortasında sanatsal nefes aldırmak için hizmete soktuğu tiyatro evinde elli sandalyelik tiyatro salonu, okuma ve sanat odaları yer alıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık bölümü mezunu Eylem Yaman, İzmir’de de birçok tiyatroda yönetmen ve yönetmen yardımcılığı görevinin yanı sıra, bazı dizi film senaryosu yazarlık çalışmalarında da bulundu. Dizilerin ve tanıtım çekimlerinin yazarlığını da üstlenen Eylem Yaman,” İzmir’de bir bayan olarak işe koyulurken, sanatın özellikle de tiyatronun yaşam biçimi olabileceğini biliyorum. Annelerin; çocuklarının kendine güveni daha fazla birer fert olmaları için, yaratıcı drama konusunda bilinçli davranmaları gerekiyor. Büyükler ise şehrin bunaltıcı atmosferinden tiyatro, özellikle de drama çalışmalarıyla kurtulabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Ayakkabı dükkanlarının, matbaacılarının arasında lacivert tarihi bir kemeraltı evini tiyatro evine dönüştüren Eylem Yaman, “tüm İzmirlilere ve İzmir’i sevenlere tiyatro ve sanat çağrısı  yapıyor. 18 Eylül Cumartesi saat 16.30’da açılış yapılacak olan Hasan Yaman Tiyatro Evi, şimdiden sanat merkezi olacak. Tiyatro Evi’ne meraklıları için şimdiden başvuru alınmaya başlanmış.” 

haberanaliz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.