TEB’den AKM İçin İmza Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen uzun süredir AKM ile ilgili görüşlerini köşe yazılarında dile getirmişti.  Sorularına yanıt alamayınca İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. TEB, sanatçılara Üstün Akmen’e destek vermeleri için çağrıda bulunuyor.Çağrı metnini yayınlıyoruz.)

Değerli Sanatçı Dost…

Günlük Evrensel Gazetesi’nin köşe yazarı ve Merkezimizin başkanı Üstün Akmen, Atatürk Kültür Merkezi’nin hangi nedenlerle tadil edilemediğini, dolayısıyla neden hâlâ açılamadığını haftalardır yazılarıyla sorgulamakta.

Akmen, 15 Eylül 2010 tarihli köşesinde AKM ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın projenin uygulanmasında kendi istekleri doğrultusunda neden ısrarcı davrandığını, dahası AKM için ayrılan 75 Milyon  liralık bütçeyi Bakanlığa neden aktarmadığını, bu paranın AKM yerine nerelere harcandığını yeniden sordu. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi onarımı için çeşitli Bakanlıklar, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve benzin gelirlerinden elde edilen maddi kaynaklar bugüne kadar nerelere sarf edilmişti bu konuda Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı denetçilerini göreve çağırdı.

Akmen, diğer sorularına da yanıt alamayınca, son çare olarak yukarıda anılan tarihli köşe yazısıyla (http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=75189) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yetkililerin bu konuda sessizliğini bozmak amacıyla ve sanat kurumlarına karşı yürütülen yöntemli saldırıların, özellikle de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin anıt eser kapsamından çıkartılarak yıkım kararı alınmasına karşı başından bu yana karşı duran bir kurum olarak, AKM’nin iki yılı aşkın süredir yargı kararına karşın açılamamasında Üstün Akmen’in yanında uğraş vermek istiyoruz.

Sizler, geleceğe sahip çıkabilecek onurlu ve sorumlu yurttaşlarsınız.

Gelin, sanatçının direnişinin bir kere daha simgesi olalım.

Gelin, ekteki imza metnini birlikte imzalayarak (tiyatroelestirmenleribirligi@gmail.com) adresine yollayalım, kampanyaya katılalım.

Saygılarımızla.

ULUSLARARASI TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ

TÜRKİYE MERKEZİ

YÖNETİM KURULU

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.